Táto lahodná polievka sa dá konzumovať nielen teplá, ale aj studená. Vyskúšajte obe možnosti!
Ingrediencie
- 500 g jarnej cibuľky
- 1 zemiakov
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1000 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 2 šálky baby špenátu
- 1 šálka rukoly
- 1/4 šálky parmezánu
- pažítka
- soľ, korenie
Postup
- Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju aj s listami na kolieska.
- Následne ju zľahka orestujte v hrnci s olivovým olejom.
- Cibuľku vyberte a do hrnca pridajte na kocky nakrájaný olúpaný zemiakov, soľ a korenie.
- Zemiaky restujte približne 7-10 minút.
- Prilejte k zemiakom biele víno, minútku poduste a prilejte aj vývar.
- Priveďte do varu a pridajte do zmesi baby špenát, rukolu aj povarenú jarnú cibuľku.
- Vypnite oheň a zmes rozmixujte ponorným mixérom dohladka.
Polievku podávajte s nakrúhaným parmezánom a kúskami pažítky.
Túto jarnú bylinu môžete do svojho jedálnička zakomponovať aj iným spôsobom. Inšpirujte sa našimi receptami zo žihľavy pre krásu aj zdravie!