Chutná polievka z jarnej cibuľky

Chutná polievka z jarnej cibuľky

Táto lahodná polievka sa dá konzumovať nielen teplá, ale aj studená. Vyskúšajte obe možnosti!

Ingrediencie

  • 500 g jarnej cibuľky
  • 1 zemiakov
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1000 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1 šálka rukoly
  • 1/4 šálky parmezánu
  • pažítka
  • soľ, korenie

Postup

  1. Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju aj s listami na kolieska.
  2. Následne ju zľahka orestujte v hrnci s olivovým olejom.
  3. Cibuľku vyberte a do hrnca pridajte na kocky nakrájaný olúpaný zemiakov, soľ a korenie.
  4. Zemiaky restujte približne 7-10 minút.
  5. Prilejte k zemiakom biele víno, minútku poduste a prilejte aj vývar.
  6. Priveďte do varu a pridajte do zmesi baby špenát, rukolu aj povarenú jarnú cibuľku.
  7. Vypnite oheň a zmes rozmixujte ponorným mixérom dohladka.

Polievku podávajte s nakrúhaným parmezánom a kúskami pažítky.

Miska s polievkou pripravenou z jarnej cibuľky, posypaná kúskami parmezánu
zdroj: brooklynsupper.com

Túto jarnú bylinu môžete do svojho jedálnička zakomponovať aj iným spôsobom. Inšpirujte sa našimi receptami zo žihľavy pre krásu aj zdravie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.