Cibuľová marmeláda

Cibuľová marmeláda

Vyskúšajte aj túto netradičnú marmeládu z cibule. Hodí sa skôr do slaných pokrmov ako napríklad na pizzu, hamburger, do omáčok či ako dip.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500g cibule (červené alebo biele)
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • Soľ
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 1 lyžička chilli (voliteľne)
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 hrnček jablčného džúsu
  • 1/4 hrnčeka vínneho octu

Postup

  • Na panvici rozohrejte maslo a olivový olej.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Restujte 3 minúty.
  • Pridajte soľ, korenie, chilli a cukor.
  • Zakryte panvicu a duste 40-50 minút na miernom ohni za občasného miešania.
  • Prilejte jablkový džús s vínnym octom a varte zakryté ďalších 40-50 minút.
  • Odoberte pokrievku a ešte chvíľku povarte na silnom ohni 3-4 minút.
  • Ešte horúcu marmeládu rozdeľte do pohárov a nechajte chladnúť viečkom dole.
  • Skladujte na chladnom a temnom mieste až 1 mesiac.
Marmeláda z cibule vhodná na dochutenie slaného pokrmu.
Zdroj: whiskaffair.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.