Vyskúšajte aj túto netradičnú marmeládu z cibule. Hodí sa skôr do slaných pokrmov ako napríklad na pizzu, hamburger, do omáčok či ako dip.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 500g cibule (červené alebo biele)
- 5-6 strúčikov cesnaku
- Soľ
- 1 lyžička mletého korenia
- 1 lyžička chilli (voliteľne)
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1 hrnček jablčného džúsu
- 1/4 hrnčeka vínneho octu
Postup
- Na panvici rozohrejte maslo a olivový olej.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Restujte 3 minúty.
- Pridajte soľ, korenie, chilli a cukor.
- Zakryte panvicu a duste 40-50 minút na miernom ohni za občasného miešania.
- Prilejte jablkový džús s vínnym octom a varte zakryté ďalších 40-50 minút.
- Odoberte pokrievku a ešte chvíľku povarte na silnom ohni 3-4 minút.
- Ešte horúcu marmeládu rozdeľte do pohárov a nechajte chladnúť viečkom dole.
- Skladujte na chladnom a temnom mieste až 1 mesiac.