Cibuľová omáčka

Cibuľová omáčka

Inšpirujte sa naším skutočne fenomenálnym receptom na domácu omáčku z karamelizovanej cibule, ktorá zaručene poteší každého vášho hosťa!

INGREDIENCIA

  • 56 g masla
  • 2 veľké žlté cibule, olúpané, nakrájané na polovice a potom na tenké plátky (alebo na kocky, ak chcete menšie kúsky)
  • 2 lyžičky cukru
  • 1/2 šálky červeného vína
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 veľká vetvička čerstvej šalvie
  • 2 šálky silného hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky horčice
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu rozpustená v 1 lyžici vody
  • 2 lyžice studeného masla

POSTUP

  1. V hrnci na stredne vysokej teplote rozpustíme maslo.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cukor a varíme asi 30 minút, kým cibuľa neskaramelizuje.
  3. Pridáme červené víno a bylinky, 2 minúty varíme na vysokom plameni, znížime plameň a varíme ďalších 10 minút.
  4. Ďalej pridáme vývar, horčicu, soľ, korenie a worcesterskú omáčku, privedieme do varu, znížime plameň na mierny a prikryté varíme 20 minút.
  5. Vyberieme vetvičky byliniek.
  6. Pridáme ocot, zašľaháme kukuričný škrob a za stáleho šľahania varíme ďalšiu minútu alebo dve do zhustnutia.
  7. Potom pridáme studené maslo a šľaháme, kým sa nerozpustí.
  8. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti, prípadne môžeme pridať trochu horčice.
  9. Užite si to!
Omáčka z karamelizovanej cibule v servírovacej nádobe.
www.daringgourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.