Cibuľový chlieb

Cibuľový chlieb

Toto je úplná lahôdka! Upečte si vo svojej pekárni domáci chlieb s cibuľou a koriandrom, ktorý ozvláštni vaše bežné raňajky či desiatu.

Ingrediencie:

  • 600 g hladkej múky
  • 400 ml mlieka
  • 15 g masla
  • 2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 lyžičky sušeného droždia
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 – 2 cibule
  • 2 lyžice oleja

Postup:

  • Cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a opražte na oleji dozlatista.
  • Nechajte ju vychladnúť.
  • Do nádoby z pekárne vlejte mlieko, postupne pridávajte sušené droždie, maslo, cukor, soľ a nakoniec múku.
  • Naplnenú nádobu vložte do pekárne a nastavte základný program na pečenie chleba, obvykle označený číslom 1, veľkosť 1000 ga stredné prepečenie.
  • Štandardný program by mal trvať približne tri a pol hodiny.
  • Cibuľu do cesta môžete pridať hneď alebo po zaznení signálu určeného na pridávanie surovín medzi kysnutím a hnetením.
  • Dobrú chuť!
Nakrájaný chlieb s cibuľou a koriandrom.
www.zena.sme.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.