Cibuľový quiche

Cibuľový quiche

Cibuľa je jedna zo základných surovín všetkých slaných pokrmov. Práve cibuľa je nielen veľmi výborná surovina, ale taktiež obsahuje veľa zdraviu prospešných látok.

Ingrediencie na cesto

  • 180 g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 125 g masla
  • 1 veľké vajcia

Ingrediencie na náplň koláča

  • 2 PL olivového oleja
  • 2-3ks veľké cibule
  • 2 ČL balzamikového octu
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1/4 šálky smotany
  • 3 veľké vajcia
  • Soľ a mleté ​​korenie
  • Štipka muškátového orieška
  • 150g syra gouda alebo eidamu

Postup

  • V mise zmiešajte múku spolu so štipkou soli, vmasírujte maslo, kým nezískate jemnú štruktúru ako pri strúhanke.
  • Pridajte vajcia, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pevné cesto, potom nechajte 30 minút v chladničke.
  • Cestom vyložte formu s priemerom 27 cm, podpichnite vidličkou a predpečte cesto koláča pri 180 ° C po dobu 10-15 minút.
  • Medzitým si nakrájajte cibuľu na šikmo, aby boli kusy dlhšie.
  • Na panvici rozpáľte olivový olej, pridajte cibuľu, posoľte ju a smažte kým nebude priehľadná.
  • Znížte oheň (na strednej) a smažte cibuľu ďalších 40 minút, kým nezhnedne.
  • Pridajte 2 lyžice balzamikového octu a varte ešte 10 minút, kým cibuľa neskaramelizuje.
  • Na dno upečeného cesta koláča rozprestrite syr, potom cibuľu a nakoniec ešte zostávajúci syr.
  • V miske zmiešajte mlieko, smotanu, vajcia, dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením.
  • Zmes nalejte na koláč a dajte piecť pri 180 ° C asi na 30 minút.
Slaný koláč s cibuľou
Zdroj: olivemagazine.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.