Cícer na paprike s pórom

Cícer na paprike s pórom

Ak máte chuť na niečo zdravé, prečo nevyskúšať tento lahodný hlavný chod? Cícer na paprike je vhodný nielen pre vegetariánov, vegánov vo variante bez syra, ale aj pre každého s bezlepkovou diétou.

Ingrediencie:

  • 200 g ryžových penne cestovín
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 menší pór
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ¼ lyžičky červeného korenia
  • ⅛ lyžičky údené papriky
  • ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 hrnček pasírovaných paradajok
  • 2 červené papriky
  • vytlačená šťava z citróna
  • 1 a ½ hrnčeka vareného cíceru (alebo z konzervy)
  • čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať
  • na servírovanie parmezán alebo iný syr (nemusí byť)

Postup:

  • Uvarte si cestoviny podľa návodu.
  • Medzitým si na panvici rozpáľte olej, pridajte na kocky nakrájaný pór a restujte asi 4-6 minút.
  • Pridajte prelisovaný cesnak, restujte ďalšiu minútu.
  • Pridajte mleté červené korenie, údenú papriku, čierne korenie, oregano a nechajte ešte 30 sekúnd restovať.
  • Pridajte pretlak, premiešajte, nechajte ho chvíľku variť, aby nebol kyslý.
  • Potom pridajte pasírované paradajky, na kocky nakrájané papriky a nasekanú cícer.
  • Chvíľku povarte, potom primiešajte precedené cestoviny, zamiešajte, dochuťte soľou a je hotovo.
  • Podávajte posypané bylinkami a syrom (kto chce).
Cícerová zmes na tanieroch naberaná lyžicou.
www.notenoughcinnamon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.