Cícer na paprike v podobe karí zvaného Channa simla môže zaujať nielen fanúšikov indickej kuchyne. A ak hľadáte novú inšpiráciu na hlavný chod, môžeme odporučiť tento recept na cícer na paprike.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička rasce
- 1 stredná červená cibuľa
- 1 lyžica čerstvého nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
- 1 stredná paprika (biela)
- 1 rozdrvené červené korenie
- 2 stredné paradajky
- 1 lyžička soli
- 2 hrnčeky uvarené cícerom
Na ozdobu:
- čerstvo nastrúhaná mrkva
- nasekaný čerstvý koriander
Postup:
- Na panvici si rozohrejte olivový olej, pridajte rascu a počkajte, kým začnú semienka syčať.
- Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nechajte restovať 5 minút.
- Pridajte zázvor a cesnak, nechajte variť ďalšie 1-2 minúty.
- Pridajte na kocky nakrájanú papriku, červené korenie a restujte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte nakrájané paradajky, osoľte, dobre premiešajte.
- Varte ďalších 5 minút.
- Pridajte cícer, pokračujte vo varení 5 až 7 minút.
- Servírujte posypané nastrúhanou mrkvou a posekaným koriandrom.