Tento recept je jednoduchý, nabitý španielskymi chuťami a ku všetkému hotový do 20 minút! Pokrm môžete podávať ako prílohu, predjedlo či hlavný chod s chrumkavou bagetou.
Ingrediencie
- 1 pohár konzervovaného cíceru (cca 500 g)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 cibule
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžičky sladkej údené španielskej papriky
- 1/2 lyžičky pálivej údené španielskej papriky
- 1 šálka paradajkového pyré
- 1/4 šálky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- štipka morskej soli
- štipka čierneho korenia
Postup
- Sceďte cícer cez sito a opláchnite ho pod tečúcou studenou vodou.
- Potom zotrite všetku prebytočnú tekutinu a cícer odložte, nakrájajte na tenké plátky 3 strúčiky cesnaku, na kocky nakrájajte 1/2 cibule a nasekajte hrsť čerstvej petržlenovej vňate.
- Zahrejte panvicu na strednom plameni a pridajte 2 lyžice extra panenského olivového oleja.
- Po 2 minútach pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu, premiešajte s olejom a restujte 3 minúty.
- Potom pridajte 1/2 lyžičky sladkej údenej papriky a 1/2 čajovej lyžičky pálivej údenej papriky, premiešajte, pridajte 1 šálku paradajkového pretlaku, asi 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate a dochuťte morskou soľou a čiernym korením.
- Premiešajte a duste 3 minúty.
- Po 3 minútach pridajte do omáčky cícer, dochuťte ju znova morskou soľou a korením a premiešajte.
- Duste ďalšie 3 minúty, potom preložte do veľkej plytkej misky a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Nechajte si chutiť!
Ak vám jedlo chutilo, vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na cícerové karí .