Cícer s pikantnou paradajkovou omáčkou

Cícer s pikantnou paradajkovou omáčkou

Tento recept je jednoduchý, nabitý španielskymi chuťami a ku všetkému hotový do 20 minút! Pokrm môžete podávať ako prílohu, predjedlo či hlavný chod s chrumkavou bagetou.

Ingrediencie

  • 1 pohár konzervovaného cíceru (cca 500 g)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 cibule
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 lyžičky sladkej údené španielskej papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej údené španielskej papriky
  • 1 šálka paradajkového pyré
  • 1/4 šálky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • štipka morskej soli
  • štipka čierneho korenia

Postup

  1. Sceďte cícer cez sito a opláchnite ho pod tečúcou studenou vodou.
  2. Potom zotrite všetku prebytočnú tekutinu a cícer odložte, nakrájajte na tenké plátky 3 strúčiky cesnaku, na kocky nakrájajte 1/2 cibule a nasekajte hrsť čerstvej petržlenovej vňate.
  3. Zahrejte panvicu na strednom plameni a pridajte 2 lyžice extra panenského olivového oleja.
  4. Po 2 minútach pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu, premiešajte s olejom a restujte 3 minúty.
  5. Potom pridajte 1/2 lyžičky sladkej údenej papriky a 1/2 čajovej lyžičky pálivej údenej papriky, premiešajte, pridajte 1 šálku paradajkového pretlaku, asi 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate a dochuťte morskou soľou a čiernym korením.
  6. Premiešajte a duste 3 minúty.
  7. Po 3 minútach pridajte do omáčky cícer, dochuťte ju znova morskou soľou a korením a premiešajte.
  8. Duste ďalšie 3 minúty, potom preložte do veľkej plytkej misky a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  9. Nechajte si chutiť!
Omáčka z paradajok a papriky s cícerom posypaná bylinkami na tanieri.
www.spainonafork.com

Ak vám jedlo chutilo, vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na cícerové karí .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.