Tento recept vám zaberie iba 20 minút a za tú dobu vykúzlite lahodnú vegánsku polievku. Je plná zeleniny a bielkovín a veríme, že sa stane súčasťou vášho jedálnička.
Ingrediencie
- 3 šálky pokrájaných húb (použil som portobello a shitake)
- 1 a ¾ šálok nakrájaných namixovaných chilli papričiek
- 1 šálka nakrájanej sladkej cibule
- 2 lyžičky nasekaného cesnaku, asi 3 strúčiky
- ½ čajovej lyžičky morskej soli
- 1 a ¼ šálok cíceru, opláchnuté a scedené
- ¼ šálky nasekaného koriandra
- 2-3 lyžice červené karí pasty
- 2 a ¼ šálky kokosového mlieka light
- 2 a ¼ šálky zeleninového vývaru
- 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
- 4 šálky ázijskej zeleninovej zmesi
Postup
- Huby, papričky, cibuľu, cesnak a soľ opražte v polievkovom hrnci s kvapkou oleja, kým nezmäknú (asi 7-8 minút).
- Pridajte cícer, koriander a karí pastu.
- Varte 2-3 minúty, kým nie je všetko dobre premiešané.
- Pridajte kokosové mlieko, vývar a limetku.
- Priveďte do varu.
- Pridajte zeleninu a premiešajte, aby zmäkla.
- Servírujte!