Cícerová polievka s paradajkami

Cícerová polievka s paradajkami

Táto polievka z cícera a paradajok je ľahká a výdatná. Strúhaný parmezán jej dodá ešte lepšiu chuť. Užite si ju!

Ingrediencie

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 1/2 šálky mrkvy nakrájané na kocky
  • 1/2 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 plechovky cíceru (po 420 ml), opláchnuté a scedené
  • 1 plechovka drvených paradajok (800 ml)
  • 3 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 čerstvá vetvička rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice nakrájané čerstvé bazalky
  • podľa chuti čerstvé čierne korenie
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu plus navyše na ozdobu

Postup

  1. Zahrejte olej vo veľkom hrnci na strednú teplotu.
  2. Pridajte mrkvu, stopkový zeler, cibuľu, cesnak a restujte asi 6 až 8 minút.
  3. Pridajte vývar, paradajky, cícer, parmezán a korenie.
  4. Primiešajte rozmarín, bazalku a bobkové listy, prikryte a varte na minime 30 minút.
  5. Pridajte špenát, prikryte a varte, kým nezvädne, asi 2 minúty.
  6. Odstráňte bobkový list, rozmarínovú ratolesť a dochuťte soľou a čiernym korením.
  7. Preložte polievku do misiek a posypte parmezánom.
Polievka z cícera a paradajok posypaná parmezánom, servírovaná na tanieri.
www.skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.