Cícerové karí s batátmi a červenou šošovkou

Cícerové karí s batátmi a červenou šošovkou

Toto vynikajúce vegetariánske (a vegánske) karí je plné dobrôt – od sladkých zemiakov bohatých na vitamín A, cícery plné vlákniny až po špenát nabitý železom. To všetko je varené v kokosovom mlieku a podávané s jogurtom. Ideálna ako rýchla večera počas všedných dní

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 veľký pór, nakrájaný na plátky
  • 1 polievková lyžica jemnej indickej kari pasty – alebo viac, ak máte radi trochu pikantnejšie jedlo (skvelá je tiež Patak´s korma pasta alebo Tikka)
  • čerstvý zázvor o veľkosti cca 2,5 cm, nastrúhaný
  • 2 veľké batáty, olúpané a nakrájané na veľké kocky
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka
  • 400 g konzervovaných cícerov, scedených a prepláchnutých
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 25 g sušenej červenej šošovky
  • 115g baby špenátu
  • zväzok čerstvého koriandra, jemne nasekaný
  • 1 limetka, rozpolená
  • bezmliečny jogurt, jemne nakrájaná uhorka a ryža na podávanie

POSTUP

  • Rozohrejte olej vo veľkej hlbokej panvici (ktorá má pokrievku) na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu a opekajte za občasného miešania 5 minút, kým nezačne mäknúť.
  • Pridajte pór a opekajte ďalších 5–7 minút, alebo kým cibuľa aj pór nezmäknú a cibuľa nezosklovatí.
  • Ďalej pridajte karí pastu a minútu miešajte, potom vmiešajte nastrúhaný zázvor a varte ďalšiu minútu.
  • Pridajte batáty, kokosové mlieko, prepláchnutý cícer, paradajky, paradajkový pretlak a šošovku.
  • Dobre premiešajte, priveďte do varu, potom stiahnite plameň, priklopte a varte 20–25 minút, kým batáty nezmäknú.
  • Zložte pokrievku, vmiešajte špenátové listy a varte 3 minúty, kým špenát nezvädne.
  • Vmiešajte polovicu koriandra a vytlačte polovicu limetky.
  • Zostávajúcu polovicu limetky nakrájajte na mesiačiky a karí ihneď podávajte s uvarenou ryžou, s mištičkami jogurtu, nakrájanou uhorkou as mesiačikmi limetky na vytlačenie.
  • Posypte zvyšným koriandrom a ihneď podávajte.
Strukovino-zeleninové karí v panvici, ozdobené čerstvým koriandrom a nechtíkmi limetky.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.