Tiež nedáte dopustiť na túto strukovinu orieškovej chuti?
V tom prípade vyskúšajte naše skvelé recepty na cícerové polievky, ktoré si zamilujete.
Či už si vyberiete variant s mrkvou, paradajkami, citrónmi alebo pečeným cesnakom, nemôžete siahnuť vedľa.
Dobrú chuť!
Naše recepty
Ako správne uvariť cícer
Varený cícer má orechovú chuť s ľahkou sladkosťou . Je dôležité si zaobstarať čo najčerstvejší sušený cícer. Čím je cícer čerstvejší, tým rýchlejšie a rovnomernejšie sa varí.
- Najlepšie je si cícer pred varením namočiť a to minimálne na 8 hodín , nie však na viac ako 20 hodín.
- Ideálne je nechať cícer namočený cez noc , varí sa potom rovnomernejšie a má krémovejšiu chuť.
- Pred samotným namočením cícer dobre prepláchnite .
- Potom ju pridajte do hrnca s trojnásobným množstvom vody .
- Po cca 8 hodinách sceďte, pridajte čerstvú vodu a nechajte ďalších 8 hodín.
- Potom sceďte a prilejte novú vodu, v ktorej budete variť.
- Keď voda s cícerom začne vrieť, z cícera sa uvoľní pena .
- Tú odstránite tak, že ju naberiete sitkom a zlikvidujete.
- Tento krok bude potrebné opakovať dvakrát alebo trikrát.
Jednou z výhod varenia sušenej cíceru od nuly, je okrem skvelej chuti a všestrannosti varenia , aj vzniknutý vývar.
Na rozdiel od zeleninového vývaru je cícerový vývar ľahko želatínový , takže sa hodí do omáčok, ktoré chcete nechať zhustnúť.
A ako sa podarili polievky vám? Pochváľte sa nám do komentárov!