Polievky z cíceru v 5 najlahodnejších variantách. Inšpirujte sa!

Tiež nedáte dopustiť na túto strukovinu orieškovej chuti?

V tom prípade vyskúšajte naše skvelé recepty na cícerové polievky, ktoré si zamilujete.

Či už si vyberiete variant s mrkvou, paradajkami, citrónmi alebo pečeným cesnakom, nemôžete siahnuť vedľa.

Dobrú chuť!

Ako správne uvariť cícer

Varený cícer má orechovú chuť s ľahkou sladkosťou . Je dôležité si zaobstarať čo najčerstvejší sušený cícer. Čím je cícer čerstvejší, tým rýchlejšie a rovnomernejšie sa varí.

  • Najlepšie je si cícer pred varením namočiť a to minimálne na 8 hodín , nie však na viac ako 20 hodín.
  • Ideálne je nechať cícer namočený cez noc , varí sa potom rovnomernejšie a má krémovejšiu chuť.
  • Pred samotným namočením cícer dobre prepláchnite .
  • Potom ju pridajte do hrnca s trojnásobným množstvom vody .
  • Po cca 8 hodinách sceďte, pridajte čerstvú vodu a nechajte ďalších 8 hodín.
  • Potom sceďte a prilejte novú vodu, v ktorej budete variť.
  • Keď voda s cícerom začne vrieť, z cícera sa uvoľní pena .
  • Tú odstránite tak, že ju naberiete sitkom a zlikvidujete.
  • Tento krok bude potrebné opakovať dvakrát alebo trikrát.

Jednou z výhod varenia sušenej cíceru od nuly, je okrem skvelej chuti a všestrannosti varenia , aj vzniknutý vývar.

Na rozdiel od zeleninového vývaru je cícerový vývar ľahko želatínový , takže sa hodí do omáčok, ktoré chcete nechať zhustnúť.

A ako sa podarili polievky vám? Pochváľte sa nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Objavte podobné tipy

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.