Cícerový šalát z Grécka

Cícerový šalát z Grécka

Šalát z cíceru a čerstvej zeleniny premiešaný s bylinkami a rýchlym dresingom dohromady vytvára chutný a zdravý pokrm. Je ideálna ako príloha na grilovanie, ale aj na večeru či obed.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 3 a 1/2 šálok konzervované cícery, opláchnuté a scedené
  • 1 šálka cherry paradajok, nakrájaných na štvrtky
  • 1 šálka uhoriek, nakrájané na kocky
  • 1/2 šálky nakrájanej červenej cibule
  • 1/2 šálky čiernych olív, rozpolených alebo nakárjených na štvrtky
  • 1 šálka roztvorených artičokových srdiečok, nakrájaných na polovice
  • 1/2 vrchovatej šálky rozdrvené fety
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nahrubo nasekané
  • 1/4 šálky čerstvej mäty, nahrubo nasekané
  • 2 lyžice čerstvého kôpru, nahrubo nasekaného
  • soľ a korenie na dochutenie

Na zálievku:

  • 1 a 1/2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 a 1/2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Pripravte si zálievku zmiešaním červeného vínneho octu, citrónovej šťavy, olivového oleja, sušeného oregana, vločiek červeného chilli a soli a korenia.
  2. Pridajte cícer, paradajky, uhorku, cibuľu, olivy, artičoky a fetu do veľkej misy.
  3. Pridajte zálievku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, mätu a kôpor a premiešajte ešte raz.
  5. Podľa potreby dochuťte soľou a korením a servírujte!
Šalát z cícera, uhoriek, paradajok a byliniek servírovaný v sklenenej mise s vareškou.
www.eatthegains.com

Máme pre vás 12 luxusných receptov na červenú repu , po ktorých sa budete olizovať! Ochutnajte slané aj sladké varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.