Túto polievku budete asi poznať pod názvom Prdelačka a jedná sa o klasickú českú polievku ako ju poznáte zo zabíjačiek.
Ingrediencie
- 1.5l vývaru – ideálne ovarového
- 2 lyžice sadla
- 1 cibuľa
- 100 g krúp
- 300 ml bravčovej krvi
- 2 lyžičky majoránky
- 3 strúčiky cesnaku
- feferónka a chleba na podávanie
- soľ
Postup
- Ovarový vývar nalejeme do hrnca, privedieme do varu a prilejeme k nemu scedenú bravčovú krv.
- Miešajte asi 20 minút. Pozor, nesmie dôjsť k varu, inak by sa nám krv zrazila!
- Medzitým si uvaríme krúpy podľa návodu, scedíme a necháme zatiaľ bokom.
- Pridáme uvarené krúpy, dochutíme soľou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
- Podávame s osmaženou cibuľkou a feferónkou. Skvele chutí s chlebom.