Čierna polievka zo zabíjačky

Čierna polievka zo zabíjačky

Túto polievku budete asi poznať pod názvom Prdelačka a jedná sa o klasickú českú polievku ako ju poznáte zo zabíjačiek.

Ingrediencie

  • 1.5l vývaru – ideálne ovarového
  • 2 lyžice sadla
  • 1 cibuľa
  • 100 g krúp
  • 300 ml bravčovej krvi
  • 2 lyžičky majoránky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • feferónka a chleba na podávanie
  • soľ

Postup

  1. Ovarový vývar nalejeme do hrnca, privedieme do varu a prilejeme k nemu scedenú bravčovú krv.
  2. Miešajte asi 20 minút. Pozor, nesmie dôjsť k varu, inak by sa nám krv zrazila!
  3. Medzitým si uvaríme krúpy podľa návodu, scedíme a necháme zatiaľ bokom.
  4. Pridáme uvarené krúpy, dochutíme soľou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
  5. Podávame s osmaženou cibuľkou a feferónkou. Skvele chutí s chlebom.
Polievka z bravčovej krvi s feferónkou v bielej miske.
zdrjo: atlasobscura.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.