Cigánske bravčové závitky

Cigánske bravčové závitky

Tenké bravčové plátky plnené syrom a mätou s dymovou paradajkovou omáčkou sú jedinečná delikatesa, na ktorej si pochutnajú všetci vaši hostia!

Ingrediencie

  • 2 x 500g bravčové bábiky, rozpolené na šírku, pokrájané na tenšie plátky, ktoré naklepte
  • 8 plátkov šunky serrano alebo prosciutto, rozpolených na šírku
  • 150 g mozzarelly, nahrubo nastrúhané
  • 1/2 šálky veľkých listov mäty piepornej
  • 4 x 60 g dlhej slaniny, rozpolenej na šírku
  • 2 lyžice olivového oleja

Na Sofrito:

  • 60 ml (1/4 šálky) olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na tenké plátky
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 500 g cherry paradajok, rozpolených
  • 150 ml suchého sherry

Postup

  1. Na Sofrito zohrejte na panvici na strednom plameni olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak, cibuľu a 1 čajovú lyžičku soli a varte 5 minút alebo do mäkka.
  2. Pridajte paradajky a varte ďalších 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.
  3. Pridajte sherry a duste 8 minút, potom dochuťte mletým čiernym korením.
  4. Teraz si pripravte závitky.
  5. Zrežte bravčové mäso z boku na plátky tak, aby vám vznikli kúsky veľké približne 14 cm x 16 cm.
  6. Na vrch každého plátku mäsa dajte 4 kusy šunky, posypte syrom a prikryte niekoľkými lístkami mäty.
  7. Rolujte z dlhej strany, okolo každej rolky omotajte 2 kusy slaniny z každej strany a zaistite špáradlá.
  8. Ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  9. Na panvici zohrejte na strednom plameni olivový olej, pridajte rolky a restujte 10 minút alebo kým nezhnednú.
  10. Pridajte 1/2 šálky vody, prikryte a varte ďalšie 2–3 minúty alebo do uvarenia.
  11. Vyberte z panvice, prekrájate na polovice uhlopriečne a podávajte so sofritom, posypané zvyšnými natrhanými lístkami mäty.
Bravčové rolky so šunkou a syrom položené na paradajkách, servírované miske s vidličkou.
www.taste.com.au

Pokiaľ vám tieto závitky zachutili, určite využijete aj naše ďalšie recepty na kapustové závitky 4x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.