Tenké bravčové plátky plnené syrom a mätou s dymovou paradajkovou omáčkou sú jedinečná delikatesa, na ktorej si pochutnajú všetci vaši hostia!
Ingrediencie
- 2 x 500g bravčové bábiky, rozpolené na šírku, pokrájané na tenšie plátky, ktoré naklepte
- 8 plátkov šunky serrano alebo prosciutto, rozpolených na šírku
- 150 g mozzarelly, nahrubo nastrúhané
- 1/2 šálky veľkých listov mäty piepornej
- 4 x 60 g dlhej slaniny, rozpolenej na šírku
- 2 lyžice olivového oleja
Na Sofrito:
- 60 ml (1/4 šálky) olivového oleja
- 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na tenké plátky
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 500 g cherry paradajok, rozpolených
- 150 ml suchého sherry
Postup
- Na Sofrito zohrejte na panvici na strednom plameni olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak, cibuľu a 1 čajovú lyžičku soli a varte 5 minút alebo do mäkka.
- Pridajte paradajky a varte ďalších 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.
- Pridajte sherry a duste 8 minút, potom dochuťte mletým čiernym korením.
- Teraz si pripravte závitky.
- Zrežte bravčové mäso z boku na plátky tak, aby vám vznikli kúsky veľké približne 14 cm x 16 cm.
- Na vrch každého plátku mäsa dajte 4 kusy šunky, posypte syrom a prikryte niekoľkými lístkami mäty.
- Rolujte z dlhej strany, okolo každej rolky omotajte 2 kusy slaniny z každej strany a zaistite špáradlá.
- Ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
- Na panvici zohrejte na strednom plameni olivový olej, pridajte rolky a restujte 10 minút alebo kým nezhnednú.
- Pridajte 1/2 šálky vody, prikryte a varte ďalšie 2–3 minúty alebo do uvarenia.
- Vyberte z panvice, prekrájate na polovice uhlopriečne a podávajte so sofritom, posypané zvyšnými natrhanými lístkami mäty.
Pokiaľ vám tieto závitky zachutili, určite využijete aj naše ďalšie recepty na kapustové závitky 4x inak!