Čína z mletého kuracieho mäsa s kapustou a mrkvou

Čína z mletého kuracieho mäsa s kapustou a mrkvou

Na tenké plátky nakrájanú kapustu restovanú spolu s mletým kuracím mäsom a mrkvou v chutnej čínskej omáčke si obľúbite. Pokrm skvele poslúži ako rýchla a zdravá večera, ktorá je navyše neuveriteľne jednoduchá na prípravu.

Čo budete potrebovať

  • 5 strúčikov prelisovaného cesnaku
  • 2 lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 4 lyžice sójovej omáčky plus ďalšie podľa chuti
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 a 1/2 lyžice javorového sirupu
  • 1 malá kapusta s hmotnosťou cca 500 – 600 g
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 2 šálky strúhanej mrkvy
  • 1 malý zväzok jarnej cibuľky nakrájanej nadrobno
  • 1/2 šálky čerstvých lístkov a jemných stoniek koriandra, nakrájaných
  • ryža alebo ryžové rezance na servírovanie

Postup

  • V malej miske zmiešajte cesnak, zázvor, vločky červeného chilli a klinčeky.
  • V samostatnej miske zmiešajte 2 lyžice sójovej omáčky, ryžový ocot a javorový sirup.
  • Kapusta na tenké prúžky.
  • Rozpáľte veľkú, hlbokú panvicu alebo wok na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte 1 lyžicu oleja.
  • Akonáhle je olej horúci a blyští sa, pridajte mleté mäso.
  • Opekajte a počas toho mäso nalámte.
  • Vmiešajte zvyšné 2 lyžice sójovej omáčky.
  • Pokračujte v opekaní, kým nie je mäso úplne prepečené a všetka tekutina, ktorá sa nazhromaždila v panvici, sa z väčšiny nevyvarí, asi 5 minút.
  • Preložte na tanier alebo do misky.
  • Pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja do panvice.
  • Pridajte kapustu a mrkva.
  • Restujte 2 minúty za občasného miešania, kým kapusta nezačne vädnúť.
  • Pridajte zmes zo sójovej omáčky a javorového sirupu a zmes korenia.
  • Panvicu zakryte tesne priliehajúcou pokrievkou a varte na vysokej teplote jednu minútu, kým kapusta úplne nezvädne.
  • Odkryte a vmiešajte jarnú cibuľku, koriander a odložené mäso.
  • Nechajte variť ďalších 30 sekúnd.
  • Kapusta by mala byť chrumkavá (ak nie je, varte ho o niečo dlhšie).
  • Podávajte horúce s ryžou alebo rezancami a extra sójovou omáčkou podľa chuti.
Kapusta restovaná spolu s mletým kuracím mäsom a mrkvou v chutnej čínskej omáčke na tanieri s paličkami.
www.wellplated.com

Na prípravu číny sa vám bude hodiť ázijská hlboká panvička – wok. Ak ju ešte nemáte doma, možno využijete naše recenzie tých najlepších panvíc wok , v ktorých vám poradíme, ako vybrať tú správnu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.