Na tenké plátky nakrájanú kapustu restovanú spolu s mletým kuracím mäsom a mrkvou v chutnej čínskej omáčke si obľúbite. Pokrm skvele poslúži ako rýchla a zdravá večera, ktorá je navyše neuveriteľne jednoduchá na prípravu.
Čo budete potrebovať
- 5 strúčikov prelisovaného cesnaku
- 2 lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
- 4 lyžice sójovej omáčky plus ďalšie podľa chuti
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 a 1/2 lyžice javorového sirupu
- 1 malá kapusta s hmotnosťou cca 500 – 600 g
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 2 šálky strúhanej mrkvy
- 1 malý zväzok jarnej cibuľky nakrájanej nadrobno
- 1/2 šálky čerstvých lístkov a jemných stoniek koriandra, nakrájaných
- ryža alebo ryžové rezance na servírovanie
Postup
- V malej miske zmiešajte cesnak, zázvor, vločky červeného chilli a klinčeky.
- V samostatnej miske zmiešajte 2 lyžice sójovej omáčky, ryžový ocot a javorový sirup.
- Kapusta na tenké prúžky.
- Rozpáľte veľkú, hlbokú panvicu alebo wok na stredne vysokom plameni.
- Pridajte 1 lyžicu oleja.
- Akonáhle je olej horúci a blyští sa, pridajte mleté mäso.
- Opekajte a počas toho mäso nalámte.
- Vmiešajte zvyšné 2 lyžice sójovej omáčky.
- Pokračujte v opekaní, kým nie je mäso úplne prepečené a všetka tekutina, ktorá sa nazhromaždila v panvici, sa z väčšiny nevyvarí, asi 5 minút.
- Preložte na tanier alebo do misky.
- Pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja do panvice.
- Pridajte kapustu a mrkva.
- Restujte 2 minúty za občasného miešania, kým kapusta nezačne vädnúť.
- Pridajte zmes zo sójovej omáčky a javorového sirupu a zmes korenia.
- Panvicu zakryte tesne priliehajúcou pokrievkou a varte na vysokej teplote jednu minútu, kým kapusta úplne nezvädne.
- Odkryte a vmiešajte jarnú cibuľku, koriander a odložené mäso.
- Nechajte variť ďalších 30 sekúnd.
- Kapusta by mala byť chrumkavá (ak nie je, varte ho o niečo dlhšie).
- Podávajte horúce s ryžou alebo rezancami a extra sójovou omáčkou podľa chuti.
Na prípravu číny sa vám bude hodiť ázijská hlboká panvička – wok. Ak ju ešte nemáte doma, možno využijete naše recenzie tých najlepších panvíc wok , v ktorých vám poradíme, ako vybrať tú správnu.