Iste každý z nás pozná čínu s kuracím či bravčovým mäsom. Vyskúšajte ale tento recept s morčacím mäsom v štýle kung pao.
Ingrediencie
- 500g morčacích pŕs, nakrájaných na kocky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžičky kukuričného škrobu
- 1,5 lyžice vínneho octu
- 1 lyžica hoisinovej omáčky
- 1,5 lyžičky sezamového oleja
- 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice olivového oleja
- Sušené chilli papričky podľa chuti
- 3 jarné cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky sušeného mletého zázvoru
- Nesolené arašidy, hrubo nasekané
Postup
- V miske zmiešajte 1 lyžicu sójovej omáčky s 1,5 lyžičky kukuričného škrobu. Zmiešajte s nakrájaným morčacím mäsom a nechajte odležať 10 minút.
- V ďalšej miske zmiešajte 1 lyžicu sójovej omáčky so zvyšnou 1,5 lyžičky kukuričného škrobu. Prilejte vínny ocot, lyžicu hoisinovej omáčky, sezamový olej, vývar, med a dobre premiešajte.
- V hlbšej panvici zohrejte olej, pridajte marinované kura a restujte 2 minúty z každej strany.
- Do panvice pridajte chilli, jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a restujte 2 minúty. Potom prilejte omáčku, ktorú ste si pripravili.
- Duste do zhustnutia asi minútu. Dochuťte soľou, prípadne sójovou omáčkou a podľa potreby zrieďte trochou vody.
- Podávajte s ryžou a posypané cibuľkou a arašidy.