Čína z morčacieho mäsa

Čína z morčacieho mäsa

Iste každý z nás pozná čínu s kuracím či bravčovým mäsom. Vyskúšajte ale tento recept s morčacím mäsom v štýle kung pao.

Ingrediencie

  • 500g morčacích pŕs, nakrájaných na kocky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1,5 lyžice vínneho octu
  • 1 lyžica hoisinovej omáčky
  • 1,5 lyžičky sezamového oleja
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Sušené chilli papričky podľa chuti
  • 3 jarné cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky sušeného mletého zázvoru
  • Nesolené arašidy, hrubo nasekané

Postup

  • V miske zmiešajte 1 lyžicu sójovej omáčky s 1,5 lyžičky kukuričného škrobu. Zmiešajte s nakrájaným morčacím mäsom a nechajte odležať 10 minút.
  • V ďalšej miske zmiešajte 1 lyžicu sójovej omáčky so zvyšnou 1,5 lyžičky kukuričného škrobu. Prilejte vínny ocot, lyžicu hoisinovej omáčky, sezamový olej, vývar, med a dobre premiešajte.
  • V hlbšej panvici zohrejte olej, pridajte marinované kura a restujte 2 minúty z každej strany.
  • Do panvice pridajte chilli, jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a restujte 2 minúty. Potom prilejte omáčku, ktorú ste si pripravili.
  • Duste do zhustnutia asi minútu. Dochuťte soľou, prípadne sójovou omáčkou a podľa potreby zrieďte trochou vody.
  • Podávajte s ryžou a posypané cibuľkou a arašidy.
Morčacie mäso na čínsky spôsob s arašidmi.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.