Nebojte sa experimentovať. Vyskúšajte výrazné chute východu, ktoré sa v čínskych pokrmoch vyskytujú.
Ingrediencie
- 4 plátky kuracích pŕs
- 1/2 vrecka čínskej zmesi (zeleninová, mrazená)
- 1a 1/2 hrnčeka ryže
- čínske korenie
- sójová omáčka
- 1 polievková lyžica solamylu
- soľ
- vlažná voda
Postup
- Mäso osušíte, osolíte, nakrájate na prúžky a vložíte do varnej misky.
- Pridáte čínsku zeleninovú zmes.
- Všetko okoreníme čínskym korením, posypete solamylom, pokvapkáte sójovou omáčkou a poriadne premiešate.
- Mistku so zeleninou a mäsom vložíte do prvej nádoby parného hrnca, čo najbližšie k vode.
- Do druhého poschodia parného hrnca vložíme misku s osolenou vodou a ryžou.
- Hrniec zapnete a necháte variť, kým mäso a ryža nie sú hotové, približne 35 až 40 minút.
- Ak je jedlo hotové po uplynutí nastavenej doby, môžete servírovať.