Čínska kačacia polievka

Čínska kačacia polievka

Zostalo vám kačacie mäso od večere? Tak ho môžete využiť do tejto výbornej kačacej polievky.

Ingrediencie

  • 100 rezancov
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 3 plátky zázvoru
  • 200 g pečeného/vareného kačacieho mäsa
  • 200 g kapusty
  • 150g fazuľových klíčkov
  • 1 lyžica hoisin omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • soľ a chilli podľa chuti

Postup

  • Kačacie mäso si nakrájame na prúžky a orestujeme na panvici na troche oleja.
  • Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšie 2 minúty.
  • Medzitým si uvaríme fazuľové klíčky. Vložíme ich do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme stáť pol minúty, potom vodu zlejeme.
  • Rezance si uvaríme podľa návodu a necháme bokom.
  • Akonáhle má kačica zlatú farbu tak pridáme hoisin omáčku, sójovú omáčku a podlejeme trochou vývaru.
  • Do hrnca nalejeme zvyšný vývar, vodu a na rezančeky nakrájanú kapustu so zázvorom. Privedieme do varu.
  • Po dvoch minútach pridáme kačacie mäso, fazuľové klíčky, rezance a dochutíme limetkovou šťavou a môžeme podávať.
Čínska polievka s mäsom a rezancami v miske.
zdroj: whatdadcooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.