Zostalo vám kačacie mäso od večere? Tak ho môžete využiť do tejto výbornej kačacej polievky.
Ingrediencie
- 100 rezancov
- 400 ml kuracieho vývaru
- 3 plátky zázvoru
- 200 g pečeného/vareného kačacieho mäsa
- 200 g kapusty
- 150g fazuľových klíčkov
- 1 lyžica hoisin omáčky
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- soľ a chilli podľa chuti
Postup
- Kačacie mäso si nakrájame na prúžky a orestujeme na panvici na troche oleja.
- Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšie 2 minúty.
- Medzitým si uvaríme fazuľové klíčky. Vložíme ich do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme stáť pol minúty, potom vodu zlejeme.
- Rezance si uvaríme podľa návodu a necháme bokom.
- Akonáhle má kačica zlatú farbu tak pridáme hoisin omáčku, sójovú omáčku a podlejeme trochou vývaru.
- Do hrnca nalejeme zvyšný vývar, vodu a na rezančeky nakrájanú kapustu so zázvorom. Privedieme do varu.
- Po dvoch minútach pridáme kačacie mäso, fazuľové klíčky, rezance a dochutíme limetkovou šťavou a môžeme podávať.