Pripravte si túto chutnú ázijskú rezancovú polievku do 20 minút! Je zdravá, orientálna a plná lahodných vaječných rezancov.
Ingrediencie
Na domácu omáčku:
- 1 lyžica trstinového cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
Na polievku:
- 1 lyžica oleja
- 2-3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- 1 šálka čínskej kapusty, nastrúhanej
- 1 lyžica zázvoru + cesnaku, jemne nasekaného
- 1 kuracie prsia strednej veľkosti
- 1 liter vody zmiešanej s koncentrovaným vývarom
- 2 lyžice čínskeho ryžového vína
- asi ½ balenia Lo Mein rezancov
Na servírovanie:
- čili vločky
- niekoľko kvapiek sezamového oleja
- stonky jarnej cibuľky, ktoré vám ostali z varenia
Postup
- Najprv zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
- Dajte bokom.
- Potom sa uistite, že sú všetky vaše čerstvé suroviny nakrájané, než začnete variť.
- Nakrájajte jarnú cibuľku (stonky oddeľte, neskôr sa použijú ako ozdoba), nastrúhajte čínsku kapustu, nakrájajte kuracie prsia, nasekajte zázvor a cesnak.
- Zahrejte panvicu a pridajte olej na varenie.
- Potom pridajte jarnú cibuľku a čínsku kapustu.
- Miešajte po dobu 1 minúty na vysokom ohni.
- Pridajte zázvor a cesnak a niekoľko sekúnd restujte.
- Ďalej pridajte kuracie kúsky a dobre ich orestujte zo všetkých strán.
- Prilejte vývar a pridajte svoju predtým pripravenú omáčku a čínske víno na varenie.
- Všetko dobre premiešajte a nechajte polievku variť prikrytú asi 7 minút, alebo pokiaľ si nebudete myslieť, že je hotová.
- Chvíľu pred servírovaním prihoďte do polievky rezance, sú uvarené veľmi rýchlo.
- Podávajte s čili vločkami, niekoľkými kvapkami sezamového oleja a nakrájanými stonkami jarnej cibuľky.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na čínske rezance 4x inak, s mäsom aj vegetariánske.