Čínska pikantná kuracia polievka

Čínska pikantná kuracia polievka

Tento ázijský kurací vývar s rezancami je jemný a pritom krásne pikantný. Odporúčame urobiť si dvojitú dávku, pretože si ju zamilujeme na prvú lyžičku.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 kuracie prsia
  2. 60 ml saké (alebo vodky)
  3. 5 cm zázvoru (nakrájaný na tyčinky)
  4. 3 jarné cibuľky (nadrobno nakrájané)
  5. 150 ml sójovej omáčky
  6. 4 lyžičky sezamového oleja
  7. 600 g hrubých rezancov (udón)
  8. 2 veľké chilli papričky
  9. Vajcia
  10. 2 lyžice pažených sezamových semienok

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a pokrájame na plátky
  2. Kurča vložíme do sakej a chvíľu ho v ňom marinujeme
  3. Zázvor zmiešame s bielou časťou nakrájanej jarnej cibuľky, sójovou omáčkou, olejom a cesnakom
  4. Do veľkého hrnca nalejeme 2 listre vody a privedieme ju do varu
  5. Do vody vlejeme zázvorovú zmes a znížime teplotu na nízky stupeň
  6. Takto zmes varíme asi 50 minút
  7. Do vývaru postupne pridávame kura spoločne so saké, rezance a chilli
  8. Vývar znovu privedieme do varu
  9. Akonáhle sa polievka začne variť, teplo vypneme
  10. Vajcia si rozšľaháme a za neustáleho miešania ho pomaly vlievame do horúcej polievky
  11. Pridáme zvyšnú zelenú časť jarnej cibuľky a zamiešame
  12. Polievku necháme 2 minúty odpočívať
  13. Keď polievku podávame, posypeme ju opraženými sezamovými semienkami
Pálivá polievka podľa čínskej receptúry s grilovaným mäsom.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.