Tento ázijský kurací vývar s rezancami je jemný a pritom krásne pikantný. Odporúčame urobiť si dvojitú dávku, pretože si ju zamilujeme na prvú lyžičku.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia
- 60 ml saké (alebo vodky)
- 5 cm zázvoru (nakrájaný na tyčinky)
- 3 jarné cibuľky (nadrobno nakrájané)
- 150 ml sójovej omáčky
- 4 lyžičky sezamového oleja
- 600 g hrubých rezancov (udón)
- 2 veľké chilli papričky
- Vajcia
- 2 lyžice pažených sezamových semienok
Postup
- Kuracie prsia očistíme a pokrájame na plátky
- Kurča vložíme do sakej a chvíľu ho v ňom marinujeme
- Zázvor zmiešame s bielou časťou nakrájanej jarnej cibuľky, sójovou omáčkou, olejom a cesnakom
- Do veľkého hrnca nalejeme 2 listre vody a privedieme ju do varu
- Do vody vlejeme zázvorovú zmes a znížime teplotu na nízky stupeň
- Takto zmes varíme asi 50 minút
- Do vývaru postupne pridávame kura spoločne so saké, rezance a chilli
- Vývar znovu privedieme do varu
- Akonáhle sa polievka začne variť, teplo vypneme
- Vajcia si rozšľaháme a za neustáleho miešania ho pomaly vlievame do horúcej polievky
- Pridáme zvyšnú zelenú časť jarnej cibuľky a zamiešame
- Polievku necháme 2 minúty odpočívať
- Keď polievku podávame, posypeme ju opraženými sezamovými semienkami