Táto polievka je toľko vecí naraz- lahodná, zdravá, teplá, výživná a strašne jednoduchá! Stačí vám na ňu iba 10 ingrediencií.
Ingrediencie
- 20 malých sušených húb shiitake
- 8 šálok vody (plus 1/2 šálky)
- 2 lyžice sušených bobúľ goji
- 4 sušené čínske datle
- 1 malé kura
- 1 lyžica oleja
- 5 plátkov zázvoru
- 2 lyžice vína Shaoxing
- soľ (podľa chuti)
- 1 jarná cibuľka, jemne nasekaná
Postup
- Najprv niekoľkokrát umyte sušené huby shiitake a dôkladne opláchnite.
- Potom ich namočte do 8 šálok vody na 6 hodín alebo cez noc.
- Pred varením odstráňte stonky (po namočení) a pridajte huby späť do hrnca s vodou.
- Pridajte do polievky sušené bobule goji a sušené čínske datle (nie je nutné ich vopred namočiť).
- Priveďte do varu a potom okamžite znížte teplotu na nízku teplotu.
- Pripravte kura, zatiaľ čo sa polievka varí.
- Umyte ho a osušte papierovým uterákom.
- Odrežte kuracie prsia, ktoré si odložte na iné jedlo a zvyšok kurčaťa nakrájajte na veľké kúsky.
- Dajte bokom.
- Akonáhle sa polievka varí 30 minút, zohrejte wok na stredne vysokom ohni, kým nezačne mierne fajčiť.
- Znížte teplotu na strednú teplotu a pridajte olej a plátky zázvoru.
- Varte minútu alebo dve.
- Rozotrite olej okolo woku, aby sa všade rozprestrel.
- Potom rozložte kura v jednej vrstve na wok a zľahka ho opečte.
- Akonáhle je väčšina každého kusu hotová, vypnite oheň.
- Pridajte kura do polievky.
- Wok odmastete ½ šálkou vody a pridajte ho aj do polievky.
- Nakoniec pridajte víno Shaoxing a prikryte.
- Duste ďalších 30 minút na strednom ohni.
- Podľa chuti dosoľte a tesne pred podávaním posypte nasekanou jarnou cibuľkou.