Čínska polievka s kuracím a hubami

Čínska polievka s kuracím a hubami

Táto polievka je toľko vecí naraz- lahodná, zdravá, teplá, výživná a strašne jednoduchá! Stačí vám na ňu iba 10 ingrediencií.

Ingrediencie

  • 20 malých sušených húb shiitake
  • 8 šálok vody (plus 1/2 šálky)
  • 2 lyžice sušených bobúľ goji
  • 4 sušené čínske datle
  • 1 malé kura
  • 1 lyžica oleja
  • 5 plátkov zázvoru
  • 2 lyžice vína Shaoxing
  • soľ (podľa chuti)
  • 1 jarná cibuľka, jemne nasekaná

Postup

  1. Najprv niekoľkokrát umyte sušené huby shiitake a dôkladne opláchnite.
  2. Potom ich namočte do 8 šálok vody na 6 hodín alebo cez noc.
  3. Pred varením odstráňte stonky (po namočení) a pridajte huby späť do hrnca s vodou.
  4. Pridajte do polievky sušené bobule goji a sušené čínske datle (nie je nutné ich vopred namočiť).
  5. Priveďte do varu a potom okamžite znížte teplotu na nízku teplotu.
  6. Pripravte kura, zatiaľ čo sa polievka varí.
  7. Umyte ho a osušte papierovým uterákom.
  8. Odrežte kuracie prsia, ktoré si odložte na iné jedlo a zvyšok kurčaťa nakrájajte na veľké kúsky.
  9. Dajte bokom.
  10. Akonáhle sa polievka varí 30 minút, zohrejte wok na stredne vysokom ohni, kým nezačne mierne fajčiť.
  11. Znížte teplotu na strednú teplotu a pridajte olej a plátky zázvoru.
  12. Varte minútu alebo dve.
  13. Rozotrite olej okolo woku, aby sa všade rozprestrel.
  14. Potom rozložte kura v jednej vrstve na wok a zľahka ho opečte.
  15. Akonáhle je väčšina každého kusu hotová, vypnite oheň.
  16. Pridajte kura do polievky.
  17. Wok odmastete ½ šálkou vody a pridajte ho aj do polievky.
  18. Nakoniec pridajte víno Shaoxing a prikryte.
  19. Duste ďalších 30 minút na strednom ohni.
  20. Podľa chuti dosoľte a tesne pred podávaním posypte nasekanou jarnou cibuľkou.
Polievka s kuracím mäsom a hubami vo veľkej mise s naberačkou na prútenej tácke.
www.thewoksoflife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.