Chrumkavé rezance s lahodnou čínskou omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou si zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a na stole ich môžete mať už za 20 minút.
Čo budete potrebovať
- 150 g kuracieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky
- 1 lyžica arašidového alebo rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
- 1/2 cibuľa nakrájaná na plátky
- 1 malá mrkva, pozdĺžne rozpolená a nakrájaná na tenké prúžky
- 1 potom choi, oddeľte stonky a listy a stonky narežte zvisle na tyčinky
- 2 jarné cibuľky nakrájané na 5 cm kúsky
- 2 šálky kapusty, nakrájané na 2,4 cm štvorčeky
- 125 ml vody
Na omáčku:
- 1 lyžica ustrícovej omáčky
- 2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing)
- 1,5 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 1/4 lyžičky sezamového oleja
- 1 lyžička cukru
- štipka bieleho korenia
- 185 ml kuracieho vývaru
- 3 lyžice kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu
Na chrumkavé rezance:
- 200 g rezancov chow mein
- 4 lyžice vody
- 2 lyžice arašidového alebo rastlinného oleja
Postup
- Zmiešajte všetky prísady na omáčku okrem kukuričnej múky a kuracieho vývaru.
- Odoberte 1 polievkovú lyžicu omáčky a premiešajte s kuracím mäsom.
- Nechajte marinovať 10 minút.
- Pridajte do omáčky kukuričnú múku alebo škrob a miešajte, kým nebude omáčka
- Zapnite rúru na nízku teplotu (potrebujete to iba na to, aby rezance zostali teplé).
- Rezance rozdeľte na 2 časti a vytvarujte ich do 20cm koliesok.
- Udržujte ich zamotané – pri varení tak držia pohromade.
- Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na stredne vysokom plameni.
- Vložte 1 rezancové koliesko do panvice a pokvapkajte 2 lyžicami vody.
- Počkajte, až sa voda odparí, potom panvicou zľahka poklepte a nechajte rezance variť ďalšie 1 až 2 minúty, kým nebude spodok rezancov zlatisto hnedý (pre kontrolu nadvihnite špachtľou).
- Presuňte rezance na tanier a otočte ich hore dnom späť do panvice.
- Varte ešte 1 a 1/2 – 2 minúty dozlatista, potom preložte na plech a vložte do rúry, aby zostali teplé.
- Opakujte so zvyšným rezancovým kolieskom.
- V prípade potreby pridajte do panvice 1 lyžicu oleja a zvýšte plameň na vysoký.
- Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezbelie.
- Ďalej pridajte mrkva a stonky potom choi a restujte 30 sekúnd.
- Do panvice pridajte tiež kapustu a listy potom choi a varte 1 minútu, kým nezačnú vädnúť.
- Prilejte kuracie vývar, vodu, potom omáčku a premiešajte.
- Nechajte 1 – 2 minúty prevariť, kým omáčka nezhustne do sirupovej konzistencie.
- Na tanier položte rezancové koliesko a na jeho stred naložte kuraciu zmes so zeleninou (okraje nechajte chrumkavé).
- Spotrebujte všetku omáčku, aby rezance krásne nasiakli.
- Podávajte ihneď!
Máme pre vás aj ďalšie recepty na čínske rezance 4x inak. S mäsom aj bez!