Čínske chrumkavé rezance Chow Mein

Čínske chrumkavé rezance Chow Mein

Chrumkavé rezance s lahodnou čínskou omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou si zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a na stole ich môžete mať už za 20 minút.

Čo budete potrebovať

  • 150 g kuracieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky
  • 1 lyžica arašidového alebo rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
  • 1/2 cibuľa nakrájaná na plátky
  • 1 malá mrkva, pozdĺžne rozpolená a nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 potom choi, oddeľte stonky a listy a stonky narežte zvisle na tyčinky
  • 2 jarné cibuľky nakrájané na 5 cm kúsky
  • 2 šálky kapusty, nakrájané na 2,4 cm štvorčeky
  • 125 ml vody

Na omáčku:

  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing)
  • 1,5 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 1/4 lyžičky sezamového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • štipka bieleho korenia
  • 185 ml kuracieho vývaru
  • 3 lyžice kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu

Na chrumkavé rezance:

  • 200 g rezancov chow mein
  • 4 lyžice vody
  • 2 lyžice arašidového alebo rastlinného oleja

Postup

  • Zmiešajte všetky prísady na omáčku okrem kukuričnej múky a kuracieho vývaru.
  • Odoberte 1 polievkovú lyžicu omáčky a premiešajte s kuracím mäsom.
  • Nechajte marinovať 10 minút.
  • Pridajte do omáčky kukuričnú múku alebo škrob a miešajte, kým nebude omáčka
  • Zapnite rúru na nízku teplotu (potrebujete to iba na to, aby rezance zostali teplé).
  • Rezance rozdeľte na 2 časti a vytvarujte ich do 20cm koliesok.
  • Udržujte ich zamotané – pri varení tak držia pohromade.
  • Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na stredne vysokom plameni.
  • Vložte 1 rezancové koliesko do panvice a pokvapkajte 2 lyžicami vody.
  • Počkajte, až sa voda odparí, potom panvicou zľahka poklepte a nechajte rezance variť ďalšie 1 až 2 minúty, kým nebude spodok rezancov zlatisto hnedý (pre kontrolu nadvihnite špachtľou).
  • Presuňte rezance na tanier a otočte ich hore dnom späť do panvice.
  • Varte ešte 1 a 1/2 – 2 minúty dozlatista, potom preložte na plech a vložte do rúry, aby zostali teplé.
  • Opakujte so zvyšným rezancovým kolieskom.
  • V prípade potreby pridajte do panvice 1 lyžicu oleja a zvýšte plameň na vysoký.
  • Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezbelie.
  • Ďalej pridajte mrkva a stonky potom choi a restujte 30 sekúnd.
  • Do panvice pridajte tiež kapustu a listy potom choi a varte 1 minútu, kým nezačnú vädnúť.
  • Prilejte kuracie vývar, vodu, potom omáčku a premiešajte.
  • Nechajte 1 – 2 minúty prevariť, kým omáčka nezhustne do sirupovej konzistencie.
  • Na tanier položte rezancové koliesko a na jeho stred naložte kuraciu zmes so zeleninou (okraje nechajte chrumkavé).
  • Spotrebujte všetku omáčku, aby rezance krásne nasiakli.
  • Podávajte ihneď!
Chrumkavé rezance s lahodnou čínskou omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou v miske s čínskymi paličkami.
www.recipetineats.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na čínske rezance 4x inak. S mäsom aj bez!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.