Čínske gule z kurčaťa

Čínske gule z kurčaťa

Syrové guličky si pripravujeme bežne, ale tie kuracie zase také obvyklé nie sú. Sú tak šťavnaté a chrumkavé. Uvidíte, že ako raz ochutnáte, nebudete mať nikdy dosť a nenecháte sa od nich odtrhnúť.

Ingrediencie:

  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 125 ml vody (alebo podľa potreby)
  • Olej na vyprážanie
  • 5 lyžíc kukuričnej múky
  • 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia
  • 1 kg kuracích pŕs

Postup:

  • Kuracie prsia očistíme a nakrájame na 2 cm kúsky.
  • Pripravíme misu, nasypeme do nej hladkú múku, prášok do pečiva, soľ a zamiešame.
  • Pokvapkáme sezamovým olejom a za stáleho miešania pridávame vodu.
  • Dôkladne šľaháme až vznikne hladké cesto, ktoré bude mať podobnú konzistenciu ako krém.
  • Hotové cesto necháme 30 minút odpočívať.
  • Medzitým naplníme hlbokú panvicu olejom a na miernom ohni zahrejeme na 190 °C.
  • V inej mise zmiešame kukuričnú múku s bielym korením.
  • Jednotlivé kúsky kurčaťa obalíme v kukuričnej múke a potom vložíme do cestíčka.
  • Potom vložíme do horúceho oleja a vyprážame dozlatista zhruba 4 až 5 minút.
  • Jeden kúsok skontrolujeme, či nie je kura v strednej časti ružovej.
  • Usmažené kúsky naukladáme do misy vyloženej kuchynskými papierovými utierkami.
  • Servírujeme ešte horúce, ideálne so sladkokyslou omáčkou.
Vyprážané kuracie guličky po čínsku.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.