Syrové guličky si pripravujeme bežne, ale tie kuracie zase také obvyklé nie sú. Sú tak šťavnaté a chrumkavé. Uvidíte, že ako raz ochutnáte, nebudete mať nikdy dosť a nenecháte sa od nich odtrhnúť.
Ingrediencie:
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Soľ podľa chuti
- 1 lyžička sezamového oleja
- 125 ml vody (alebo podľa potreby)
- Olej na vyprážanie
- 5 lyžíc kukuričnej múky
- 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia
- 1 kg kuracích pŕs
Postup:
- Kuracie prsia očistíme a nakrájame na 2 cm kúsky.
- Pripravíme misu, nasypeme do nej hladkú múku, prášok do pečiva, soľ a zamiešame.
- Pokvapkáme sezamovým olejom a za stáleho miešania pridávame vodu.
- Dôkladne šľaháme až vznikne hladké cesto, ktoré bude mať podobnú konzistenciu ako krém.
- Hotové cesto necháme 30 minút odpočívať.
- Medzitým naplníme hlbokú panvicu olejom a na miernom ohni zahrejeme na 190 °C.
- V inej mise zmiešame kukuričnú múku s bielym korením.
- Jednotlivé kúsky kurčaťa obalíme v kukuričnej múke a potom vložíme do cestíčka.
- Potom vložíme do horúceho oleja a vyprážame dozlatista zhruba 4 až 5 minút.
- Jeden kúsok skontrolujeme, či nie je kura v strednej časti ružovej.
- Usmažené kúsky naukladáme do misy vyloženej kuchynskými papierovými utierkami.
- Servírujeme ešte horúce, ideálne so sladkokyslou omáčkou.