Studené bravčové obličky na čínsky spôsob sú úplne luxusné! Základom je zohnať čo najčerstvejšie vnútornosti, dobre ich umyť a neprevariť ich. Potom všetko namarinovať v perfektnej omáčke a hurá, môžete podávať!
Ingrediencie
- 3 lyžice ryžového vínneho octu
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžička pikantná chilli pasty
- 1 lyžička mletého sečuánskeho korenia
- 2 stopkaté zelery, nakrájané na tenké plátky, diagonálne
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 jarná cibuľka, nakrájaná na plátky
- 1/4 cibule, nakrájané na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 3 bravčové obličky, umyté, zbavené jadra a nakrájané na tenké plátky
Postup
- Zmiešajte sójovú omáčku, ryžový vínny ocot, cukor, sezamový olej, pikantnú čili pastu, sečuánske korenie, plátky stopkatého zeleru, lisovaný cesnak, jarnú cibuľku, červenú papriku a zázvor v nádobe.
- Odstráňte bielu vnútornú vrstvu obličiek a obličky nakrájajte na tenké plátky.
- Oplachujte pod studenou tečúcou vodou tak dlho, pokiaľ nebude voda čistá.
- Plátky obličiek rýchlo blanšírujte v ľahko osolenej vriacej vode, kým nie sú uvarené (mali by ste ich neustále kontrolovať!)
- Sceďte a znovu umyte pod studenou vodou, pokiaľ nebude voda čistá.
- Vhoďte do omáčky.
- Prikryte a nechajte v chladničke marinovať aspoň 1 hodinu.
- Podávajte studené.