Máte radi ázijskú kuchyňu?
Potom ste tu správne!
Pripravili sme si pre vás 5 luxusných receptov na čínske polievky, ktoré sú jednoduché a zaberú vám málo času.
Nezabudli sme na vás ani s obľúbenou pikantnou kyslou polievkou.
Nechajte si chutiť!
Naše recepty
Druhy čínskych polievok
Vzhľadom na vynaliezavosť čínskych kuchárov by nemalo byť prekvapením, že existuje úžasná paleta čínskych polievok rozdelená do dvoch hlavných kategórií – riedke a husté polievky.
Riedke polievky
Tieto polievky sa pripravujú z číreho vývaru a rýchlo sa varí , pričom mäso alebo zelenina sa pridávajú až v záverečných fázach varenia, v závislosti na ich individuálnych dobách varenia. Je dôležité vývar ani zeleninu neprevariť . Varte ich len tak dlho, aby bola zachovaná ich výrazná chuť.
Husté polievky
Prísady do hustých polievok sa pridávajú naraz. Polievka sa varí pomalšie , čo dáva surovinám čas, aby sa zmiešali. Kukuričný alebo tapiokový škrob sa často pridáva na konci procesu varenia ako zahusťovadlo.
A aká čínska polievka je vaša najobľúbenejšia? Napíšte nám do komentárov, budeme sa tešiť na vaše odpovede!