Čiroková kaša s arašidovým maslom a karamelizovanými banánmi

Čiroková kaša s arašidovým maslom a karamelizovanými banánmi

Vymazlite si svoju rannú kašu k úplnej dokonalosti! K tomu vám pomôže tento recept na kašu z ciroku, ktorá má jemnú zeminú chuť a skvele sa dopĺňa s granolou a lepkavým karamelizovaným banánom.

Ingrediencie

  • 1 šálka cirokovej múky
  • 1 šálka vody
  • 2 šálky mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Na servírovanie:

  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu (alebo medu či kokosového cukru)
  • 2 banány, pozdĺžne rozpolené
  • 1 polievková lyžica arašidového masla
  • 1 granola tyčinka

Postup

  1. Do veľkého hrnca na strednom plameni pridajte cirok, vodu, mlieko, vanilku, škoricu a soľ, zamiešajte a čiastočne zakryté za občasného miešania varte 10–15 minút domäkka.
  2. Priebežne pridávajte ďalšiu vodu alebo mlieko, v závislosti od požadovanej konzistencie.
  3. Medzitým si pripravte karamelizované banány.
  4. Na panvici rozpustite maslo, pridajte med, premiešajte a na strednom plameni opečiete banány dozlatista.
  5. Kašu rozdeľte do nahriatych misiek, poukladajte banánom, kúskom arašidového masla a rozdrobenou granola tyčinkou.
Bezlepková kaša s granolou a banánmi, servírovaná v miske.
www.sbs.com.au

Máme pre vás aj lahodné recepty na placky zo šošovky . Vyskúšajte vegetariánsky burger alebo karbonátok!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.