Vymazlite si svoju rannú kašu k úplnej dokonalosti! K tomu vám pomôže tento recept na kašu z ciroku, ktorá má jemnú zeminú chuť a skvele sa dopĺňa s granolou a lepkavým karamelizovaným banánom.
Ingrediencie
- 1 šálka cirokovej múky
- 1 šálka vody
- 2 šálky mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
Na servírovanie:
- 1 polievková lyžica masla
- 1 polievková lyžica javorového sirupu (alebo medu či kokosového cukru)
- 2 banány, pozdĺžne rozpolené
- 1 polievková lyžica arašidového masla
- 1 granola tyčinka
Postup
- Do veľkého hrnca na strednom plameni pridajte cirok, vodu, mlieko, vanilku, škoricu a soľ, zamiešajte a čiastočne zakryté za občasného miešania varte 10–15 minút domäkka.
- Priebežne pridávajte ďalšiu vodu alebo mlieko, v závislosti od požadovanej konzistencie.
- Medzitým si pripravte karamelizované banány.
- Na panvici rozpustite maslo, pridajte med, premiešajte a na strednom plameni opečiete banány dozlatista.
- Kašu rozdeľte do nahriatych misiek, poukladajte banánom, kúskom arašidového masla a rozdrobenou granola tyčinkou.
Máme pre vás aj lahodné recepty na placky zo šošovky . Vyskúšajte vegetariánsky burger alebo karbonátok!