Čirokové lievance

Čirokové lievance

Tieto lívanečky z ciroku sú krásne ľahké a nadýchané a skvele poslúžia ako zdravé bezlepkové a bezmliečne raňajky, takže si ich môžu vychutnať aj ľudia s rôznymi diétnymi obmedzeniami.

Ingrediencie

  • 67 g cirokovej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 2 g xantánovej gumy
  • ¼ čajovej lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 veľké vajcia
  • 30 ml avokádového oleja (plus trochu viac na panvicu)
  • 296 ml mandľového mlieka

Postup

  1. Vo veľkej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu a soľ.
  2. Pridajte vajcia do zmesi múky.
  3. Poriadne ho všľahajte do stredu suchej zmesi.
  4. Všľahajte olej a mlieko.
  5. Rozpáľte nepriľnavú panvicu na strednom plameni.
  6. Veľmi ľahko ju potrite avokádovým olejom.
  7. Dajte trochu cesta do horúcej panvice a rozprestrite ho, aby sa vyrovnalo.
  8. Každý lívanec smažte, kým sa na jeho povrchu nezačnú tvoriť bublinky.
  9. Otočte a dopečte aj z druhej strany.
  10. Lívanečky podávajte teplé, s toppingom podľa vašej voľby.
Bezlepkové lievance servírované na dvoch tanierikoch s vidličkami a ozdobené čerstvými čučoriedkami.
www.cathysglutenfree.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.