Tieto lívanečky z ciroku sú krásne ľahké a nadýchané a skvele poslúžia ako zdravé bezlepkové a bezmliečne raňajky, takže si ich môžu vychutnať aj ľudia s rôznymi diétnymi obmedzeniami.
Ingrediencie
- 67 g cirokovej múky
- 8 g prášku do pečiva
- 2 g xantánovej gumy
- ¼ čajovej lyžičky jemnej morskej soli
- 1 veľké vajcia
- 30 ml avokádového oleja (plus trochu viac na panvicu)
- 296 ml mandľového mlieka
Postup
- Vo veľkej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu a soľ.
- Pridajte vajcia do zmesi múky.
- Poriadne ho všľahajte do stredu suchej zmesi.
- Všľahajte olej a mlieko.
- Rozpáľte nepriľnavú panvicu na strednom plameni.
- Veľmi ľahko ju potrite avokádovým olejom.
- Dajte trochu cesta do horúcej panvice a rozprestrite ho, aby sa vyrovnalo.
- Každý lívanec smažte, kým sa na jeho povrchu nezačnú tvoriť bublinky.
- Otočte a dopečte aj z druhej strany.
- Lívanečky podávajte teplé, s toppingom podľa vašej voľby.