Čirokový šalát s kelovým pestom

Čirokový šalát s kelovým pestom

Oriešková chuť ciroku sa v tomto recepte skvele snúbi s výrazným kelovým pestom a množstvom letnej zeleniny. Je to skvelá vegánska a bezlepková príloha!

Ingrediencie

Na cirok:

  • 1 šálka ciroku, prepláchnutá
  • 3 šálky vody
  • štipka soli

Na kelové pesto:

  • 1 a 1/3 šálky kelu
  • 3/4 šálky čerstvej bazalky
  • 60 ml olivového oleja
  • 40 g píniových orieškov
  • 3 lyžice lahôdkového droždia
  • 3 lyžice vody
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 až 1 lyžica žltej miso pasty (upravte podľa chuti)
  • 1 veľký strúčik cesnaku, olúpaný

Na šalát:

  • 170 g cherry paradajok, rozpolených
  • veľká hrsť microgreens
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na tenké plátky
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate (voliteľne)
  • opražené píniové oriešky (voliteľne)
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Do veľkého hrnca pridajte cirok, vodu a štipku soli a priveďte do varu. J
  2. Akonáhle sa voda varí, nechajte zrná variť 50 minút, napoly prikryté.
  3. Čirok je hotový, keď sú zrná mäkké, ale trochu žuvavé.
  4. Sceďte prebytočnú vodu.
  5. Keď je cirok takmer hotový, pripravte si pesto.
  6. Všetky ingrediencie na pesto vhoďte do vysokorýchlostného mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  7. V prípade potreby pridajte soľ.
  8. Zmiešajte cirok s 1/4 šálky pesta.
  9. Zostávajúce pesto si uložte na iné použitie.
  10. Zmiešajte cherry paradajky, microgreens, jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a opražené píniové oriešky.
  11. Dochuťte soľou a korením.
  12. Podávajte najlepšie ihneď.
  13. Zvyšky nechajte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe po dobu 3 až 4 dní.
Bezlepkový šalát s pestom z kelu a čerstvou zeleninou servírovan v mise.
www.healthynibblesandbits.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.