Citrónová bábovka s čerstvými čučoriedkami

Citrónová bábovka s čerstvými čučoriedkami

Užite si tento vláčny citrónový múčnik plnený čerstvými čučoriedkami a preliaty sladkou citrónovou polevou. Nielen milovníci citróna z neho budú nadšení!

Čo budete potrebovať

Na bábovku:

  • 300 g čerstvých čučoriedok + 1 lyžica hladkej múky
  • 350 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 170 g masla, zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 400 g kryštálového cukru
  • 4 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 80 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice citrónovej kôry
  • 60 ml rastlinného oleja
  • 230 g kyslej smotany, izbovej teploty

Na polevu:

  • 120 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Postup

  • Predhrejte rúru na 175° C.
  • Do misy pridajte čučoriedky a 1 lyžicu múky a miešajte, kým nie sú všetky čučoriedky obalené múkou.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Dajte bokom.
  • V mise stolného mixéra s lopatkovým nástavcom alebo vo veľkej nádobe pomocou elektrického mixéra šľahajte maslo a cukor asi 4–5 minút, kým vám nezvnikne svetlá a nadýchaná zmes.
  • Po jednom vmiešajte vajcia a potom aj vanilku.
  • Pomaly vmiešajte citrónovú šťavu, citrónovú kôru a olej.
  • Do zmesi v troch prídavkoch pridávajte suché ingrediencie striedavo s kyslou smotanou, počnúc a končiac suchými ingredienciami.
  • Premiešajte každý prídavok, dávajte však pozor, aby ste cesto nepremiešali.
  • Potom pridajte čučoriedky a jemne ich vmiešajte do cesta.
  • Postriekajte 25 cm formu na bábovku olejom v spreji.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy a rovnomerne rozprestrite.
  • Pečte 50-65 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu bábovky nevyjde čisté.
  • V prípade potreby na posledných 5–10 minút pečenia voľne prikryte alobalom, aby nedošlo k prílišnému zhnednutiu.
  • Vyberte z rúry a nechajte 30 minút chladnúť vo forme na mriežke, potom bábovku preklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • V stredne veľkej mise šľahajte práškový cukor a citrónovú šťavu, kým sa všetko dobre nespojí av zmesi nezostanú žiadne hrudky.
  • Pokiaľ je poleva príliš hustá, pridajte ešte trochu citrónovej šťavy.
  • Pokiaľ je poleva príliš riedka, pridajte ešte trochu práškového cukru, aby zhustla.
  • Polevu nalejte na bábovku a nechajte asi 10-15 minút odležať, aby poleva stuhla.
  • Užite si to!
Citrónový múčnik plnený čerstvými čučoriedkami a preliaty sladkou citrónovou polevou.
www.livewellbakeoften.com

Bábovka priamo nabáda k tomu, aby ste si k nej pripravili lahodnú a kvalitnú kávu. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších pákových kávovarov . Ktorý bol najlepší?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.