Obľúbený taliansky recept na ľahkú bábovku, ktorú rad Talianov s obľubou konzumuje spoločne so šálkou silného espressa.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka cukru
- 1/2 šálky gréckeho jogurtu
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V miske pomocou mixéra vyšľahajte vajcia s cukrom.
- Pridajte jogurt, olej, vanilkový extrakt a citrónovú kôru.
- Dôkladne premiešajte.
- Následne pridajte postupne preosiatu múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a štipku soli.
- Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte do podoby jednoliateho cesta.
- Zmes následne prelejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
- Pečte približne po dobu 35-40 minút.
Tip: Ak chceme, aby bola bábovka naozaj veľmi rumovo-citrónová, urobíme si na nej ešte citrónovú polevu a prilejeme do nej aj trošku rumu.
Ak chceme naopak chuť citróna trochu zjemniť, prípadne môžeme skúsiť čokoládovú polevu s rumom.