Pri príprave citrónovej granity bez pomoci zmrzlinovača je veľmi dôležité ju priebežne miešať, aby sa voda neoddelila od šťavy a nevytvorili sa ľadové kryštáliky.
Ingrediencie
- 500 ml vody
- 500 ml čerstvej citrónovej šťavy
- 250 g cukru
Postup
- Do hrnca nalejte vodu, nasypte cukor a následne varte asi 5 minút na miernom ohni.
- Potom oheň vypnite a nechajte vychladnúť.
- Medzitým rozkrojte citróny na polovice a vytlačte z nich šťavu.
- Šťavu prefiltrujte cez jemné sitko a pridajte ju do vychladnutej vody s cukrom.
- Zmes dôkladne premiešajte metličkou a prelejte do plastovej nádoby.
- Kontajner priklopte viečkom a vložte do mrazničky.
- Po pol hodine zmes vyberte z mrazničky a intenzívne ju premiešajte vidličkou, aby ste rozbili vzniknuté ľadové kryštáliky.
- Opäť vložte do mrazničky a rovnaký postup opakujte každú polhodinu alebo každú štvrťhodinu, pokiaľ vidíte, že má zmes tendenciu rýchlejšie hutnieť, kým granita nezíska požadovanú konzistenciu.