Citrónová kôprová omáčka

Citrónová kôprová omáčka

Klasická koprovka je síce našou špecialitou, ale nikdy nie je na škodu vyskúšať nejakú zmenu. Tento recept je perfektnou voľbou pre grilovanú či pečenú zeleninu, ale aj do šalátu, k duseným artičokom, prípadne k mäsu. Pokiaľ ju uskladníme do vzduchotesnej nádoby a dáme do chladničky, vydrží nám až 4 dni.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka bieleho jogurtu (ideálne plnotučného)
  • 1/2 hrnčeka majonézy
  • 2 polievkové lyžice šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 2 lyžice čerstvého nakrájaného kôpru

Postup:

  • V malej miske zmiešame jogurt, majonézu, šťavu z citróna, cesnak, cibuľový prášok aj kôpor.
  • Miešame tak dlho, až bude zmes hladká.
  • Potom ju preložíme do nádoby a uložíme do chladu.
Rýchla koprovka s citrónom a jogurtom.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.