Citrónová panna cotta alebo Boží hod po taliansky

Citrónová panna cotta alebo Boží hod po taliansky

Ingrediencie:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
  • 2 PL cukru krupica
  • 1 citrón šťava a kôra z neho
  • lístky mäty na ozdobu

Postup:

  1. Želatínu dajte napučať do vlažnej vody.
  2. V medziobdobí začnite zahrievať smotanu s rozpusteným cukrom.
  3. Keď sa začne zo smotany fajčiť, pridajte do nej napučanú želatínu.
  4. Dôkladne premiešajte, a keď je panna cotta takmer hotová, pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu.
  5. Premiešajte a zmesou naplňte pripravené poháre.
  6. Dajte stuhnúť na približne 2 hodiny do chladničky.
  7. Na záver tento božíhodový múčnik ozdobte citrónovou kôrou a lístkami mäty.
Citrónová vianočná panna cotta.
zdroj:thewanderlutzkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.