Vyskúšajte túto krémovú a pritom sviežu panna cottu s bacuľatými ostružinami, ktorú vytvoríte behom pár minút. Akurát to tuhnutie :).
Ingrediencie
- 3 ks plátkov želatíny
- 600ml smotany na šľahanie
- 150ml mlieka
- 200g práškového cukru
- Kôra a šťava z 2 citrónov
- Kôra z 1 limetky
- 200g černíc
- 2 PL medu alebo iného sladidla
Postup
- Namočte si želatínové plátky do studenej vody.
- V hrnci zmiešajte smotanu, mlieko, cukor a priveďte do varu.
- Keď sa krém varí, pridajte citrónovú šťavu, citrónovú a limetkovú kôru.
- Dobre premiešajte a ešte chvíľku povarte.
- Odkvapkané želatínové listy vložte do horúcej zmesi a miešajte tak, aby sa dobre rozpustili.
- Zmes nalejte do pripravených téglikov či pohárov a nechajte najlepšie cez noc v chladničke. (stačí aj 5 hodín)
- Niekoľko černíc si dajte vedľa na ozdobu.
- Zvyšok černíc si roztlačte v malom kastróliku a priveďte do varu.
- Oslaďte medom či iným sladidlom a polevu máte hotovú.
- Panna cotta servírujte poliatou černicovou šťavou a ozdobenou čerstvými bobuľami černice.
