Citrónová panna cotta s černicami

Citrónová panna cotta s černicami

Vyskúšajte túto krémovú a pritom sviežu panna cottu s bacuľatými ostružinami, ktorú vytvoríte behom pár minút. Akurát to tuhnutie :).

Ingrediencie

  • 3 ks plátkov želatíny
  • 600ml smotany na šľahanie
  • 150ml mlieka
  • 200g práškového cukru
  • Kôra a šťava z 2 citrónov
  • Kôra z 1 limetky
  • 200g černíc
  • 2 PL medu alebo iného sladidla

Postup

  • Namočte si želatínové plátky do studenej vody.
  • V hrnci zmiešajte smotanu, mlieko, cukor a priveďte do varu.
  • Keď sa krém varí, pridajte citrónovú šťavu, citrónovú a limetkovú kôru.
  • Dobre premiešajte a ešte chvíľku povarte.
  • Odkvapkané želatínové listy vložte do horúcej zmesi a miešajte tak, aby sa dobre rozpustili.
  • Zmes nalejte do pripravených téglikov či pohárov a nechajte najlepšie cez noc v chladničke. (stačí aj 5 hodín)
  • Niekoľko černíc si dajte vedľa na ozdobu.
  • Zvyšok černíc si roztlačte v malom kastróliku a priveďte do varu.
  • Oslaďte medom či iným sladidlom a polevu máte hotovú.
  • Panna cotta servírujte poliatou černicovou šťavou a ozdobenou čerstvými bobuľami černice.
Želatínový dezert s černicami
Zdroj: souschef.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.