Linecké pečivo patrí k tradičným druhom vianočného pečiva. Prečo ho ale neozvláštniť niečím novým, napríklad citrónovým nádychom? Vyskúšajte náš luxusný recept!
Ingrediencie
Na cesto
- 320 g preosiatej hladkej múky
- 190 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 1 vajce
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 5 g strúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Na dokončenie
- jahodová marmeláda
- práškový cukor
Postup
- Hladkú múku najprv prepracujte so zmäknutým maslom a ďalej postupne pridávajte ostatné suroviny na cesto.
- Vypracujte hladké cesto a nechajte v chladničke vychladiť aspoň 1 hodinu.
- Potom vyvaľkajte cesto na zhruba 0,5 cm hrubý plát a vytvarujte požadované tvary.
- Krásne vyzerajú tradičné kvietky s otvorom v hornej časti.
- V predhriatej rúre pečte na 180 ° C po dobu 10 – 12 minút.
- Vychladnuté pečivo zlepujte marmeládou – k citrónovej chuti cesta sa krásne hodí jahodová.
- Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.
Pokiaľ máte radi čokoládu, môžete pri zlepovaní jahodovú marmeládu nahradiť orieškovo-čokoládovou nátierkou, ktorá sa tiež skvele hodí.