Citrónové popraskané sušienky

Citrónové popraskané sušienky

Ste fanúšikovia crinkles alebo popraskaných sušienok? Potom si na svoju vianočnú tabuľu pripravte nasledujúci recept. Budete sa olizovať!

Ingrediencie

  • 1 šálka masla, zmäkčeného
  • 1 a 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 2-5 kvapiek žltého potravinárskeho farbiva (voliteľné)
  • 1 hrnček práškového cukru

Postup

  • Do misy elektrického stolného mixéra dajte maslo a kryštálový cukor.
  • Zapnite na vysoký stupeň a mixujte, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná, asi 3–5 minút.
  • Oškrabte misku gumovou stierkou.
  • Zapnite mixér na minimum a zašľahajte vajcia, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku.
  • Znovu oškrabte misku.
  • Potom na nízkej úrovni vmiešajte 1 hrnček múky, prášok do pečiva, soľ, jedlú sódu a potravinárske farbivo.
  • Akonáhle sa všetko spojí, vmiešajte zvyšné 2 šálky múky.
  • Cesto nepremiešajte!
  • Cesto prikryte a dajte chladiť aspoň na 30 minút.
  • Čím dlhšie budete cesto chladiť, tým lepšie pre nadýchané sušienky.
  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Vyložte niekoľko plechov papierom na pečenie a dajte bokom.
  • Akonáhle cesto vychladne, vyberte malú misku a do nej nasypte práškový cukor.
  • Pomocou naberačky na zmrzlinu rozdeľte cesto na guličky.
  • Každú guľôčku obaľte v práškovom cukre a potom položte na plech, 5 cm od seba.
  • Pečte 9–10 minút, kým nie sú okraje zlatisté a stred nevyzerá mierne nedopečený.
  • Nechajte vychladnúť na plechu.
  • Užite si to!
Citrónové crinkles na tanieri.
www.aspicyperspective.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.