Citrónové rezy s vanilkovou polevou a kokosom

Citrónové rezy s vanilkovou polevou a kokosom

Tieto citrónové rezy s polevou z mascarpone a strúhaným kokosom sú jednoducho najlepšie! Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok ako luxusné pohostenie, ktorým ohromíte všetkých hostí.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • ¾ šálky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 šálky opečeného strúhaného kokosu
  • 110 g masla nakrájaného na kocky

Na náplň:

  • 3 šálky cukru
  • 8 vajec
  • ¾ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • kôra z dvoch citrónov
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Na polevu:

  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 230 g mascarpone
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • ½ šálky práškového cukru

Na ozdobu:

  • 3 šálky strúhaného kokosu
  • kôra z 1 citróna
  • ¼ plátku citróna na každý rez (voliteľne)

Postup

  • Premiešajte všetky suché ingrediencie na cesto v kuchynskom robote.
  • Pridajte maslo a miešajte, kým nevznikne zrnité cesto.
  • Natlačte cesto na maslom vymastený a múkou vysypaný veľký plech (použite papier na pečenie, inak sa cesto z formy zle dáva dole).
  • Cesto pečte pri 175 stupňoch Celzia 10 minút do svetlo hneda.
  • Vložte ingrediencie na náplň do procesora a rozmixujte.
  • Nalejte náplň na horúce cesto a pečte pri 175 stupňoch, kým mierne nezhnedne a nestuhne, 25-30 minút.
  • Koláč vyberte, nechajte vychladiť a dajte do mrazničky, aby pevne stuhol a vychladol.
  • Pripravte si polevu.
  • Smotanu vyšľahajte do tuha.
  • Pridajte vanilkový extrakt a práškový cukor.
  • Vmiešajte mascarpone.
  • Vychladnutý koláč potrite polevou a posypte kokosom.
  • Zmrazte, zložte z plechu a nakrájajte na rezy.
  • Ozdobte citrónovou kôrou a na každý rez položte 1/4 plátku citróna (voliteľne).
  • Užite si to!
Citrónové rezy s polevou z mascarpone a strúhaným kokosom ozdobené kúskami citróna.
www.creative-culinary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.