Citrónové rožky

Citrónové rožky

Klasické vianočné rožteky môžete tento rok trochu ozvláštniť. Citrónová kôra im dodá na zaujímavosti a vaša rodina si pochutí!

Ingrediencie

Na cesto

  • 190 g masla
  • 120 g cukru krupica
  • strúhaná kôra z 2 citrónov bio kvality
  • 2 žĺtky
  • 100 g mletých mandlí
  • štipka soli
  • 300 g hladkej múky

Na dokončenie

  • 150 g práškového cukru
  • strúhaná kôra z 2 citrónov bio kvality

Postup

  • Maslo nakrájajte na kúsky a pridajte k nemu ostatné suroviny na cesto.
  • Dôkladne spracujte na hladké cesto, zabaľte do fólie a nechajte aspoň hodinu vychladiť v chladničke.
  • Predhrejte rúru na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Z cesta vyvaľkajte tenké valčeky zhruba s priemerom 1 centimeter.
  • Valčeky následne krájajte na menšie zhruba 2,5 centimetra dlhé kúsky.
  • V rukách dotvarujte v úhľadnej malej rožky a pokladajte na plech.
  • Pečte zhruba 11 minút.
  • V mise zmiešajte práškový cukor a citrónovú kôru.
  • Do misy vkladajte ešte horúce upečené rožteky a opatrne obaľujte.

Aj tento recept môžete ľahko modifikovať – napríklad namiesto citrónovej kôry a šťavy použiť tú pomarančovú alebo napríklad limetkovú. Používajte ale výhradne ovocie bio kvality, u ktorého nie je kôra citrusov chemicky ošetrená.

Rožky posypané cukrom.
www.rezept.sz-magazin.de

Vyskúšajte aj naše ďalšie najlepšie recepty na vianočné linecké pečivo ! Budete sa oblizovať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.