Vyskúšajte tieto citrónové cestoviny so špenátom. Vďaka citrónu sú svieže. Recept je navyše 100% vegánsky.
Ingrediencie
- 1ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2,5 hrnčeka zeleninového vývaru
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 300-400g špaget
- 400g mrazeného špenátu (3 hrnčeky čerstvého)
- Šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžička citrónovej kôry
- Soľ, korenie
- Olivový olej/kokosový olej
Postup
- Cibuľku nakrájajte najemno. Na hlbšej panvici s trochou oleja restujte po dobu 3 minút.
- Pridajte prelisovaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.
- Pridajte nevarené špagety, zalejte zeleninovým vývarom, kokosovým mliekom a citrónovou šťavou.
- Premiešajte, cestoviny jemne zatlačte do tekutiny a varte do zmäknutia 15-18 minút.
- Potom, čo sú špagety al dente, vmiešajte špenát a citrónovú kôru.
- Varte ešte 2 minúty a dochuťte soľou a korením.
- Hotové cestoviny podávajte ešte teplé.