Pripravte si s nami tieto čučoriedkové muffiny z jogurtového cesta. Jogurt im dodáva veľa vláčnosti a môžete mať pocit, že sú takmer zdravé. Alebo si s nami vychutnajte 10 rôznych receptov na klasické muffiny !
Čo budeme potrebovať
- 125 g hladkej múky
- 100 g krupicového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- štipka jemnej soli
- 3 lyžice cmaru alebo plnotučného mlieka
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 3 lyžice plnotučného jogurtu
- 6 lyžíc rastlinného oleja
- 1 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilky
- 1 lyžica čerstvej citrónovej kôry
- 75 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok (premiešané s 2 lyžičkami múky)
- 2 lyžice hrubého cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
- V stredne veľkej mise prešľahajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V samostatnej miske prešľahajte 3 lyžice mlieka, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 3 lyžice jogurtu, 6 lyžíc oleja, 1 vajce, 1 lyžičku vanilkového extraktu a 1 lyžičku citrónovej kôry, kým sa nespoja.
- Suché ingrediencie vmiešajte do mokrých ingrediencií gumovou stierkou a miešajte, kým sa nespoja.
- Do cesta jemne vmiešajte čučoriedky presypané múkou.
- Cesto na muffiny rozdeľte rovnomerne medzi 6 košíčkov na muffiny.
- Muffiny pečte 6 minút pri 220 °C, aby muffiny pekne vykysli, potom znížte teplotu rúry na 180 °C.
- Pokračujte v pečení ďalších 22-25 minút.
- Nechajte muffiny na panvici 10 minút vychladnúť a potom ich presuňte na mriežku, aby sa dochladili.