Citrónovo čučoriedkové muffiny s jogurtom

Citrónovo čučoriedkové muffiny s jogurtom

Pripravte si s nami tieto čučoriedkové muffiny z jogurtového cesta. Jogurt im dodáva veľa vláčnosti a môžete mať pocit, že sú takmer zdravé. Alebo si s nami vychutnajte 10 rôznych receptov na klasické muffiny !

Čo budeme potrebovať

  • 125 g hladkej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • štipka jemnej soli
  • 3 lyžice cmaru alebo plnotučného mlieka
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 3 lyžice plnotučného jogurtu
  • 6 lyžíc rastlinného oleja
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilky
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej kôry
  • 75 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok (premiešané s 2 lyžičkami múky)
  • 2 lyžice hrubého cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
  • V stredne veľkej mise prešľahajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  • V samostatnej miske prešľahajte 3 lyžice mlieka, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 3 lyžice jogurtu, 6 lyžíc oleja, 1 vajce, 1 lyžičku vanilkového extraktu a 1 lyžičku citrónovej kôry, kým sa nespoja.
  • Suché ingrediencie vmiešajte do mokrých ingrediencií gumovou stierkou a miešajte, kým sa nespoja.
  • Do cesta jemne vmiešajte čučoriedky presypané múkou.
  • Cesto na muffiny rozdeľte rovnomerne medzi 6 košíčkov na muffiny.
  • Muffiny pečte 6 minút pri 220 °C, aby muffiny pekne vykysli, potom znížte teplotu rúry na 180 °C.
  • Pokračujte v pečení ďalších 22-25 minút.
  • Nechajte muffiny na panvici 10 minút vychladnúť a potom ich presuňte na mriežku, aby sa dochladili.
Vybalený upečený muffin plný čučoriedok a jogurtovej chuti.
Zdroj: bakerbynature.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.