Jednoduchá buchta na plech s vôňou citróna a lahodnou chuťou čučoriedok je úplne perfektná v kombinácii s polevou z mascarpone, ktorá je tu doslova čerešničkou na torte.
Ingrediencie
Na buchte:
- 225 g krupicového cukru
- 250 g hladkej múky (ktorú zmiešajte s 2 lyžičkami prášku do pečiva a lyžičkou soli)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 veľké vajcia
- 225 g masla, izbovej teploty
- 3 lyžice mlieka
- kôra z 1-2 citrónov, podľa veľkosti
- 250 g čučoriedok (150 g na cesto + 100 g na posypanie)
Na polevu:
- 250 ml smotany deluxe
- 225 g mascarpone
- 100 g krupicového cukru
- kôra z 1 citróna
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Vyložte obdĺžnikovú formu na pečenie (30 cm x 23 cm) papierom na pečenie.
- Všetky suché prísady dajte do veľkej misy a zadnou stranou lyžice urobte v zmesi jamiek.
- Pridajte vajcia, maslo, mlieko a citrónovú kôru a ručným mixérom šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí, asi 2 minúty.
- Jemne vmiešajte 150 g čučoriedok.
- Zmes nalejte do vyloženého plechu, vložte do rúry na strednú mriežku a pečte 35 minút, kým buchta nebude hore zlatáva.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Vyšľahajte smotanu tak, aby vznikli tuhé špičky.
- V inej mise vyšľahajte mascarpone s práškovým cukrom do hladka.
- Šľahačku jemne vmiešajte do zmesi mascarpone.
- Rozotrite na vychladnutú buchtu.
- Posypte koláč zvyšnými čučoriedkami a citrónovou kôrou a nakrájajte na štvorčeky.