Citrónovo-čučoriedkové rezy s mascarpone

Citrónovo-čučoriedkové rezy s mascarpone

Jednoduchá buchta na plech s vôňou citróna a lahodnou chuťou čučoriedok je úplne perfektná v kombinácii s polevou z mascarpone, ktorá je tu doslova čerešničkou na torte.

Ingrediencie

Na buchte:

  • 225 g krupicového cukru
  • 250 g hladkej múky (ktorú zmiešajte s 2 lyžičkami prášku do pečiva a lyžičkou soli)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 veľké vajcia
  • 225 g masla, izbovej teploty
  • 3 lyžice mlieka
  • kôra z 1-2 citrónov, podľa veľkosti
  • 250 g čučoriedok (150 g na cesto + 100 g na posypanie)

Na polevu:

  • 250 ml smotany deluxe
  • 225 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru
  • kôra z 1 citróna

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Vyložte obdĺžnikovú formu na pečenie (30 cm x 23 cm) papierom na pečenie.
  3. Všetky suché prísady dajte do veľkej misy a zadnou stranou lyžice urobte v zmesi jamiek.
  4. Pridajte vajcia, maslo, mlieko a citrónovú kôru a ručným mixérom šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí, asi 2 minúty.
  5. Jemne vmiešajte 150 g čučoriedok.
  6. Zmes nalejte do vyloženého plechu, vložte do rúry na strednú mriežku a pečte 35 minút, kým buchta nebude hore zlatáva.
  7. Nechajte úplne vychladnúť.
  8. Vyšľahajte smotanu tak, aby vznikli tuhé špičky.
  9. V inej mise vyšľahajte mascarpone s práškovým cukrom do hladka.
  10. Šľahačku jemne vmiešajte do zmesi mascarpone.
  11. Rozotrite na vychladnutú buchtu.
  12. Posypte koláč zvyšnými čučoriedkami a citrónovou kôrou a nakrájajte na štvorčeky.
Rezy ozdobené mascarpone polevou, čerstvými čučoriedkami a citrónovou kôrou servírované na tanieriku.
www.donalskehan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.