Chutné lievančeky z jogurtu, citrónovej kôry a maku si zamilujete vy aj celá vaša rodina. Podávajte ako výdatné raňajky či večeru.
Ingrediencie
- 1 a ¼ šálky mlieka podľa vášho výberu
- 2 vajcia
- ½ šálky gréckeho jogurtu
- 1 šálka celozrnnej múky
- 1 šálka hladkej múky
- 1 a ½ lyžice prášku do pečiva
- 1 lyžica maku
- kôra z 1 citróna
Postup
- V mise zmiešajte všetky mokré prísady (mlieko, vajcia, jogurt), aby sa dobre zapracovali.
- Pridajte suché prísady (múku, prášok do pečiva, mak, citrónovú kôru) a premiešajte.
- Nepriľnavú panvicu potrite trochou kokosového oleja
- Na jeden lívanček dajte 1/4 šálky cesta na panvicu a smažte na strednom ohni, kým sa nevytvoria bubliny (asi 2–3 minúty).
- Otočte lívanec a smažte z druhej strany.
- Podávajte s gréckym jogurtom a medom alebo javorovým sirupom.
Pozrite sa aj na naše recepty na slané palacinky , ktoré plníme rôznymi studenými aj teplými náplňami. Ovocom, zeleninou, mäsom. Možno ich zapiecť, namáčať v cestíčku a usmažiť alebo zaliať omáčkou. Mňam!