Citrónovo-tvarohové lievance

Citrónovo-tvarohové lievance

Milovníci intenzívnych citrónových chutí pozor, toto je recept robený priamo pre vás. Klasické lievancové cesto, doplnené o kyslú chuť citróna, vás nenechá chladnými a túto omáčku si budete variť stále.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 250 g hladkej múky
  2. vajcia
  3. 1 lyžička prášku do pečiva
  4. 1 lyžička jedlej sódy
  5. ½ lyžičky soli
  6. 1 lyžica cukru kryštál
  7. 125 ml cmar
  8. Šťava z ½ citróna
  9. 150 g čučoriedok (čerstvých)
  10. 2 lyžice rozpusteného masla

Na citrónový tvaroh

  1. Šťavu z 2 citrónov
  2. 2 vajcia
  3. 1 žĺtok
  4. 125 g cukru
  5. 50 g studeného masla (nakrájané na kocky)
  6. 1 lyžica tučnej smotany
  7. 1 lyžička vanilkového extraktu
  8. Štipka soli

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ
  2. Potom pridáme vajcia, cmar, maslo a citrónovú šťavu
  3. Miešame, kým sa cesto nespojí a nebude mať hladkú štruktúru
  4. Na platni si rozohrejeme panvicu s maslom
  5. Na panvicu nalejeme lívancové cesto a navrch prihodíme pár čučoriedok
  6. Lievance pečte dozlatista z oboch strán
  7. Na strednú teplotu si v malom hrnci zahrejeme citrónovú šťavu
  8. V malej mise rozšľaháme vajcia a pridáme k nemu cukor
  9. Do vaječno-cukornej zmesi pomaly primiešavame horúcu citrónovú šťavu
  10. Potom vrátime späť do hrnca na platňu a opäť zmes zahrievame
  11. Zmes by sa mala zahriať na teplotu 80 stupňov a mala by byť dostatočne hustá, aby sa prichytila na lyžicu
  12. Keď má omáčka správnu hustotu zložíme ju z platne
  13. Vhodíme do nej studené maslo
  14. Miešame, kým sa maslo nezapracuje
  15. Potom primiešame smotanu, vanilku a soľ
  16. Miešame, kým sa všetko nespája a potom vniknutý citrónový tvaroh prelejeme do misky
  17. Citrónový tvaroh sa musí pred podávaním poriadne schladiť
Nadýchané lievance s citrónovou omáčkou a barievkami.
Zdroj: closetcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.