Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

Obľúbený syrový koláč v osviežujúcom citrónovom variante.

INGREDIENCIA:

Na korpus:

  • 300 g vanilkových sušienok
  • 110 g rozpusteného masla
  • 35 g cukru

Na krém:

  • 678 g krémového syra
  • 1 hrnček cukru
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 240 ml kyslej smotany
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 4 veľké vajcia

Citrónová poleva:

  • 6 lyžíc citrónovej šťavy
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 6 veľkých vaječných žĺtkov
  • 5 lyžíc masla
  • štipka soli

Ozdoba:

  • 180 ml vychladenej smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc cukru múčky
  • ½ lyžičky vanilky

POSTUP:

  • Sušienky si rozmixujte spolu s maslom a cukrom.
  • Korpusom vyložte tortovú formu (cca 23 cm veľkú) a stlačte.
  • Dajte piecť na 160 ° C na 10 minút.
  • Medzitým si nachystajte krém zmiešaním krémového syra s cukrom, vanilkou, múkou.
  • Šľahajte na nízke otáčky.
  • Potom pridajte kyslú smotanu, citrónovú kôru a šťavu.
  • Pridajte vajcia jedno po druhom a dôkladne premiešajte.
  • Náplň rozprestrite na korpus, formu obaľte zospodu do alobalu a pripravte si vodný kúpeľ.
  • Nájdite nádobu vhodnú do rúry a naplňte ju vodou tak, aby forma bola ponorená zhruba do polovice.
  • Dajte piecť na 150 ° C na dobu 50 minút.
  • Potom vypnite rúru a nechajte dôjsť ešte ďalších 15 minút.
  • Potom pootvorte dvierka a nechajte ďalších 20 minút.
  • Potom ju vytiahnite z rúry aj s kúpeľmi a nechajte chladiť ešte 15 minút.
  • Celý proces je dôležitý, aby cheesecake teplotným šokom nepopraskal.
  • Nechajte ho ešte 6-7 hodín schladiť v chladničke, ideálne cez noc.
  • Ďalší deň sa môžete pustiť do jeho zdobenia.
  • Ingrediencie na polevu si zmiešajte v kovovej miske a zahrievajte nad vodným kúpeľom.
  • Počas zahrievania miešajte a občas nechajte odísť paru, aby nedošlo k zrazeniu polevy.
  • Miešajte do tuha tak, aby poleva dosiahla zhruba 70 °C.
  • Nechajte chvíľu schladiť, a potom polejte schladený cheesecake.
  • Nakoniec si vyšľahajte smotanu s cukrom a vanilkou do husta a ozdobte okraje cheeesecaku.
  • Dajte opäť do chladničky na stuhnutie.
Cheesecake s citrónom a polevou.
mybakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.