Citrónový cheesecake s mascarpone

Citrónový cheesecake s mascarpone

Hľadáte recept na jednoduchý dezert? Potom je tento cheesecake z citróna a mascarpone to pravé pre vás!

Čo budete potrebovať

  • 175 g BeBe sušienok
  • 80 g masla, rozpusteného
  • 500 g syra Philadelphia, mäkčeného
  • 220 g práškového cukru
  • 4 vajcia plus 1 žĺtok navyše
  • jemne nastrúhaná kôra a šťava z 1 veľkého citróna
  • 400 g syra mascarpone
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Začnite s týmto receptom deň vopred.
  • Rúru predhrejte na 140 °C.
  • Tortovú formu s priemerom 24 cm zľahka vymažte tukom a dno vyložte papierom na pečenie.
  • Hlboký pekáč naplňte do polovice vriacou vodou a položte na spodný rošt rúry.
  • Sušienky vložte do kuchynského robota a pulzujte, kým vám nevzniknú omrvinky.
  • Pridajte rozpustené maslo do procesora a premiešajte.
  • Na dno pripravenej formy vtlačte sušenkovú zmes.
  • Philadelphiu a cukor dajte do kuchynského robota a mixujte, kým nebudete mať hladkú zmes.
  • Pridajte vajcia, žĺtok, citrónovú kôru a šťavu a potom pulzujte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Pridajte mascarpone a vanilkový extrakt a potom rozmixujte dohladka.
  • Náplň nalejte na pripravený základ a cheesecake pečte na prostrednej priečke rúry 1 hodinu.
  • Cheesecake nechajte vo vypnutej rúre vychladnúť ešte 1 hodinu alebo do úplného stuhnutia.
  • Cheesecake presuňte na mriežku, aby úplne vychladol.
  • Zakryte formu potravinárskou fóliou a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny, ideálne cez noc.
  • Vyberte z formy, nakrájajte a podávajte.
Cheesecake z citróna a mascarpone na tanieri.
www.delicious.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.