Citrónový koláč s mandľovou krustou

Citrónový koláč s mandľovou krustou

Neuveriteľne krémový koláč s citrónom s kôrkou z mandľovo grahamových sušienok. Vyrobený zo 7 základných ingrediencií, oceníte jeho ľahkú prípravu.

Postup

Na mandľová krustu

  • 160 g grahamových sušienok
  • 65 g solených mandlí (použite pražené)
  • 25 g krupicového cukru
  • 71 g masla (rozpusteného)

Náplň + poleva

  • 2 plechovky kondenzovaného mlieka
  • 180 ml čerstvej citrónovej šťavy (asi 4 citróny)
  • 4 veľké žĺtky

Na ozdoba

  • citrónová kôra, plátky citróna, mandle, šľahačka alebo poleva na pusinky

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Rozdrvte grahamové sušienky a mandle dohromady na posýpku, vmiešajte cukor, pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa nespoja.
  • Zmes preložte do nevymazanej koláčovej misky.
  • Rukou pokrčte omrvinky po dne a po stranách, aby vznikla kompaktná krusta.
  • Krustu predpečieme 8 minút. Vyberte z rúry a nechajte rúru zapnutú.
  • Medzitým ušľahajte sladené kondenzované mlieko, citrónovú šťavu a žĺtky.
  • Prelejte do teplej krusty.
  • Koláč pečte 15–20 minút, alebo kým sa uprostred len ľahko chveje.
  • Vyberte z rúry a nechajte koláč úplne vychladnúť na mriežke.
  • Po vychladnutí prikryte a pred podávaním nechajte aspoň 1 hodinu chladiť.
  • Ozdobte podľa ľubovôle.
Trojuholníček čerstvého citrónového koláča s lahodnou krustou.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Ku koláču je káva nutnosťou! Pozrite sa na našu obsiahlu recenziu o týchto kapsulových kávovaroch a pripravte si lahodnú kávu na mieru k tomuto citrónovému koláču! Chcete Latté alebo Americano?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.