Výborné recepty na múčniky z pomarančov! Sú vláčne a úplne neodolateľné

Pomaranč, je v čerstvej forme veľmi prospešný pre naše zdravie.

Ale z týchto sladkých receptov na pomarančové múčniky sa budete olizovať až za ušami.

Vyberte si sami, na čom si pochutnáte!

Prečo jesť citrusy?

Citróny, limetky, grapefruity a pomaranče majú vysoký obsah fyto-nutrientov, ako sú karotenoidy, flavonoidy a polyfenoly.

Tieto živiny sú druhy antioxidantov a dodávajú plodom ich jasné farby a silnú arómu. Môžu tiež pomôcť chrániť vaše telo a predchádzať mnohým zdravotným problémom.

Citrusové plody majú vysoký obsah vitamínu C, čo je živina, o ktorej je známe, že pomáha posilniť váš imunitný systém. Povzbudzuje váš imunitný systém na produkciu bielych krviniek, ktoré sú nevyhnutné na boj s infekciami.

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia vitamín C v citrusových plodoch nemôže zabrániť prechladnutiu. Výskumy však naznačujú, že môže pomôcť skrátiť dĺžku a závažnosť prechladnutia.

Štúdia z roku 2014 zistila, že ľudia s nízkym množstvom citrátu v moči čelia väčšej pravdepodobnosti vzniku obličkových kameňov. Citrusové plody môžu zvýšiť hladiny citrátov, čo môže pomôcť toto riziko znížiť.

Ich rozpustná vláknina a flavonoidy môžu pomôcť zvýšiť zdravý HDL cholesterol a znížiť škodlivý LDL cholesterol.

Sú tiež bohaté na draslík, ktorý môže pomôcť znížiť riziko mŕtvice a srdcových ochorení.

Flavonoidy nachádzajúce sa v citrusových plodoch, môžu pomôcť v boji proti chronickým zápalom, ktorý sú čiastočne zodpovedné za rozvoj ochorení, ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba.

Ak sa chcete dozvedieť viac o blahodarných účinkoch citrusov, potom si prečítajte špeciálny článok o grapefruite !

Ako vybrať kvalitné citrusy?

Pri nákupe citrusových plodov sa poobzerajte po tých, ktoré sú na svoju veľkosť ťažké. Vyberajte tie s jemnozrnnou, pevnou šupkou. Vyhnite sa príliš mäkkému ovociu a tým, ktoré majú známky rozvíjajúce sa plesne.

Čerstvé citrusové plody je možné skladovať pri izbovej teplote alebo v chladničke. Obvykle vydrží asi týždeň pri izbovej teplote a niekoľko týždňov v chladničke. Aby zostali čerstvé, neumývajte ich, kým ich nebudete chcieť zjesť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.