Cmunda po kaplnke

Cmunda po kaplnke

Pripravte si tieto luxusné zemiakové placky prevoňané cesnakom plnené údeným mäsom a kyslou kapustou. Môže byť niečo lepšie? Nezabudnite podávať s pollitrom vychladeného ležiaka.

Čo budete potrebovať

  • 3 plátky uvareného údeného mäsa, každý s hmotnosťou cca 140 g
  • 200 g kyslej kapusty

Na zemiakové placky:

  • 680 g surových zemiakov
  • 80 ml plnotučného mlieka, horúceho
  • 2 vajcia
  • 5 strúčikov cesnaku
  • ½ lyžice sušenej majoránky
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžičky masti alebo slnečnicového či repkového oleja na vyprážanie

Postup

  • Najprv si pripravte cesto na zemiakové placky.
  • Zemiaky olúpte a nastrúhajte najemno.
  • Vytlačte prebytočnú vodu.
  • Nastrúhané zemiaky dajte do veľkej misy a zalejte horúcim mliekom.
  • Pridajte olúpaný a pretlačený cesnak, vajcia, soľ, sušenú majoránku, mleté korenie a múku.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí a nevytvorí sa polotekuté cesto.
  • V nepriľnavej panvici s priemerom asi 25 cm rozohrejte lyžicu masti alebo oleja na stredne vysokom plameni.
  • Naberačkou naberte zemiakové cesto, nalejte do panvice a rozotrite v tenkej vrstve.
  • Zmažte každú stranu až do zlatohneda; vyprážanie každej strany zemiakové placky trvá asi dve minúty.
  • Usmažené zemiakové placky preložte na tanier vyložený papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk.
  • Uchovávajte zemiakové placky teplé.
  • Plátky údeného ohrejte.
  • Na panvici na stredne vysokom plameni rozohrejte pol lyžice masti alebo oleja a mäso z oboch strán krátko opečte.
  • Znížte plameň, pridajte štyri lyžice vody a mäso nechajte ďalších päť minút prehrievať.
  • V polovici mäso otočte.
  • Mäso dajte bokom a udržujte teplé, ako zemiakové placky.
  • Po ohriatí mäsa nevylievajte žiadnu tekutinu, ktorá zostala v panvici!
  • Kyslú kapustu sceďte a prípadne nakrájajte na kratšie rezančeky.
  • Vložte ho do rovnakej panvice, v ktorej ste predtým ohrievali mäso.
  • Kyslú kapustu zahrievajte na stredne vysokom ohni po dobu troch až piatich minút.
  • Občas premiešajte.
  • Podľa chuti kyslú kapustu okoreňte.
  • Pokiaľ je príliš kyslé, pridajte lyžičku cukru.
  • Na tanier položte zemiaček.
  • Na pravú polovicu dajte ohriate údené mäso a položte kyslou kapustou.
  • Nakoniec zemiak priklopte.
  • Užite si to!
Zemiak plnený údeným mäsom a kyslou kapustou na tanieri s vidličkou a oblohou.
www.cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.