V každom roku, kedy bola úroda jabĺk nadpriemerná, vyvstáva otázka, čo so všetkými tými jabĺčkami?
Alebo máte doma jablká, ktoré začínajú už okorávať a nechce sa vám ich zbytočne vyhadzovať.
Prinášame vám nasledujúcich 5 receptov na jablčné záviny z lístkového alebo kysnutého cesta, na ktorých si pochutí celá vaša rodina.
Naše recepty
K jablčným závinom si urobte napríklad caffe latte. Nemusíte pritom mať kávovar. Stačí vám kvalitný šľahač mlieka. Pozrite sa, ako si ho správne vybrať .
Veľkú úrodu jabĺk môžeme taktiež nakladať, sterilizovať a mraziť.
V zime sa nám iste pripravené zásoby jabĺk budú hodiť napríklad aj v podobe chutného džemu alebo marmelády, jablčného octu, poprípade desiatiek pre deti.
Nemali by sme zabúdať ani na možnosť nasušiť si na zimu krížalky. Výhodou je to, že môžeme podľa časových možností jablká lúpať a krájať na hrubšie plátky a postupne sušiť.
Ak by ste si z jabĺk radi pripravili nejaký ďalší dezert, skúste napríklad niektorú z jablčných tort.
Prečo máme konzumovať jablká? Jablká majú blahodarný účinok na celú tráviacu sústavu a metabolizmus. Tieto účinky nám pomôžu predchádzať závažným ochoreniam ako rakovina čriev a ochorení nazývané dna .